r
Nosalty Logó

Sárgabarackos marcipánbonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dzsorsi
Sárgabarackos marcipánbonbon
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 2475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 2475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az aszalt sárgabarackot a töltelékhez kb. 3x3 mm-es kockákra aprítjuk, aki szereti, előtte beáztathatja néhány órára likőrbe vagy almalébe. A sárgabarackot a marcipánmasszába gyúrjuk, alaposan beledolgozzuk, és golyót formálunk belőle, amit frissentartó fóliába tekerve egy órán át pihentetünk.
  2. A barackos marcipánt sodrófával 1,5 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 2x2-es kockákra vágjuk. A díszítésre szánt barackot vékony csíkokra vágjuk.
  3. Előkészítjük a temperált csokibevonót (ÍGY), és ha elkészült, a marcipánkockákat mártóvillával belemártjuk, addig forgatjuk, amíg teljesen bevonja.
  4. Miután lecsöpögött a felesleg, sütőpapírra tesszük őket, és azonnal díszítjük a sárgabarackcsíkokkal, csokiforgáccsal vagy tört mandulával.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11729
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 24.

Ajánló

Szeretteinknek, kedvesünknek ajándékba egy alkalomra nagyon kedves meglepetés lehet - nálunk nagy sikere volt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dzsorsi 2 recept

Párom születésnapjára készítettem el ezt a csodálatos desszertet a Pralinék és bonbonok szakácskönyvből, azonban kicsit változtattam az eredeti recepten. Ez volt az első próbálkozásom, de őrült finom lett! Eredetileg tejcsokoládé bevonót ajánl hozzá, de mi nagyon szeretjük az étcsokit, valamint szerintem jól ellensúlyozza a marcipán édes ízét. Díszítésnek is csak a barackcsíkokat írta, a változatosság kedvéért így mandula és csokiforgács került rá. Én dupla adagot készítettem, 62 darab lett belőle. Próbálkoztam kis méretű szív formát kiszaggatni, de nagyon lassan haladtam vele, és végül a bevonó sem vonta be olyan szépen, mint a kockákat. A csokoládé temperálását nagyon kezdő szinten műveltem, de bátran belekezdhet bárki, aki egy kicsit is biztonságosan mozog a konyhában. Én digitális lázmérővel ellenőriztem a hőfokot, nem lett nagyon fényes, de jó ropogós volt a bevonat.  

Hozzávalók

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...