Sárgabarackos marcipánbonbon
- 6% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 21% Zsír
A töltelékhez
-
30 kcal
-
25g marcipán116 kcal
A bevonathoz
-
25g étcsokoládé137 kcal
A díszítéshez
-
15 kcal
-
1g mandula7 kcal
-
5 kcal
- 6% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 21% Zsír
A töltelékhez
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
200g marcipán924 kcal
A bevonathoz
-
200g étcsokoládé1092 kcal
A díszítéshez
-
121 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
38 kcal
- 6% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 21% Zsír
A töltelékhez
-
17.6g aszalt sárgabarack43 kcal
-
35.3g marcipán163 kcal
A bevonathoz
-
35.3g étcsokoládé193 kcal
A díszítéshez
-
8.8g aszalt sárgabarack21 kcal
-
1.8g mandula10 kcal
-
1.2g csokoládéforgács7 kcal
- 6% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 6.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 6% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 112.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1308.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336.4 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 3299 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
- 6% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 8.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 582 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
A töltelékhez
-
10 dkg aszalt sárgabarack
A bevonathoz
-
20 dkg étcsokoládé
A díszítéshez
-
5 dkg aszalt sárgabarack
-
10 g mandula
-
1 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A töltelékhez
- Az aszalt sárgabarackot a töltelékhez kb. 3x3 mm-es kockákra aprítjuk, aki szereti, előtte beáztathatja néhány órára likőrbe vagy almalébe. A sárgabarackot a marcipánmasszába gyúrjuk, alaposan beledolgozzuk, és golyót formálunk belőle, amit frissentartó fóliába tekerve egy órán át pihentetünk.
- A barackos marcipánt sodrófával 1,5 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 2x2-es kockákra vágjuk. A díszítésre szánt barackot vékony csíkokra vágjuk.
- Előkészítjük a temperált csokibevonót (ÍGY), és ha elkészült, a marcipánkockákat mártóvillával belemártjuk, addig forgatjuk, amíg teljesen bevonja.
- Miután lecsöpögött a felesleg, sütőpapírra tesszük őket, és azonnal díszítjük a sárgabarackcsíkokkal, csokiforgáccsal vagy tört mandulával.
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11737
- Feltöltés dátuma: 2010. március 24.
Ajánló
Szeretteinknek, kedvesünknek ajándékba egy alkalomra nagyon kedves meglepetés lehet - nálunk nagy sikere volt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Párom születésnapjára készítettem el ezt a csodálatos desszertet a Pralinék és bonbonok szakácskönyvből, azonban kicsit változtattam az eredeti recepten. Ez volt az első próbálkozásom, de őrült finom lett! Eredetileg tejcsokoládé bevonót ajánl hozzá, de mi nagyon szeretjük az étcsokit, valamint szerintem jól ellensúlyozza a marcipán édes ízét. Díszítésnek is csak a barackcsíkokat írta, a változatosság kedvéért így mandula és csokiforgács került rá. Én dupla adagot készítettem, 62 darab lett belőle. Próbálkoztam kis méretű szív formát kiszaggatni, de nagyon lassan haladtam vele, és végül a bevonó sem vonta be olyan szépen, mint a kockákat. A csokoládé temperálását nagyon kezdő szinten műveltem, de bátran belekezdhet bárki, aki egy kicsit is biztonságosan mozog a konyhában. Én digitális lázmérővel ellenőriztem a hőfokot, nem lett nagyon fényes, de jó ropogós volt a bevonat.