r
Nosalty Logó

Sárgabarackos marcipánbonbon

Dzsorsi
Sárgabarackos marcipánbonbon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

310
Kalória
3.9g
Fehérje
42.1g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
6.1g
Víz
2.1g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
35.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 2475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    336.4 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 2475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 437 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az aszalt sárgabarackot a töltelékhez kb. 3x3 mm-es kockákra aprítjuk, aki szereti, előtte beáztathatja néhány órára likőrbe vagy almalébe. A sárgabarackot a marcipánmasszába gyúrjuk, alaposan beledolgozzuk, és golyót formálunk belőle, amit frissentartó fóliába tekerve egy órán át pihentetünk.
  2. A barackos marcipánt sodrófával 1,5 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 2x2-es kockákra vágjuk. A díszítésre szánt barackot vékony csíkokra vágjuk.
  3. Előkészítjük a temperált csokibevonót (ÍGY), és ha elkészült, a marcipánkockákat mártóvillával belemártjuk, addig forgatjuk, amíg teljesen bevonja.
  4. Miután lecsöpögött a felesleg, sütőpapírra tesszük őket, és azonnal díszítjük a sárgabarackcsíkokkal, csokiforgáccsal vagy tört mandulával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p

Párom születésnapjára készítettem el ezt a csodálatos desszertet a Pralinék és bonbonok szakácskönyvből, azonban kicsit változtattam az eredeti recepten. Ez volt az első próbálkozásom, de őrült finom lett! Eredetileg tejcsokoládé bevonót ajánl hozzá, de mi nagyon szeretjük az étcsokit, valamint szerintem jól ellensúlyozza a marcipán édes ízét. Díszítésnek is csak a barackcsíkokat írta, a változatosság kedvéért így mandula és csokiforgács került rá. Én dupla adagot készítettem, 62 darab lett belőle. Próbálkoztam kis méretű szív formát kiszaggatni, de nagyon lassan haladtam vele, és végül a bevonó sem vonta be olyan szépen, mint a kockákat. A csokoládé temperálását nagyon kezdő szinten műveltem, de bátran belekezdhet bárki, aki egy kicsit is biztonságosan mozog a konyhában. Én digitális lázmérővel ellenőriztem a hőfokot, nem lett nagyon fényes, de jó ropogós volt a bevonat.  

További receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Simon Gábor

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...