r
Nosalty Logó

Sárgabarackos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    319.4 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3362.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2397 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    3007 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 4288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukor 2/3 részével.
  2. A kakaót keverjük össze a kétféle liszttel. A sárgájákat verjük habosra a maradék cukorral.
  3. Forgassuk a sárga krémhez a tojáshabot, majd fakanállal óvatosan keverjük hozzá a kakaós lisztet.
  4. Csorgassuk hozzá az olajat, keverjük simára, és töltsük kivajazott, kilisztezett tortaformába.
  5. Előmelegített sütőben süssük meg. Hagyjuk a formában kihűlni, majd vegyük ki és vízszintesen vágjuk félbe.
  6. Verjük fel félig a tejszínt, majd adjuk hozzá a habfixálókat és verjük kemény habbá. Keverjük hozzá a joghurtot és a vaníliás cukrot.
  7. Kenjük a krém harmadát az alsó tortalapra és osszuk el rajta a a sárgabarackokat. Hagyjunk pár szemet a tetejére díszíteni!
  8. Kenjük meg a maradék krém felével. Helyezzük rá a második tésztát és simítsuk a torta tetejére, valamint az oldalára a maradék tejszínes krémet.
  9. Díszítsük ízlés szerint. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7778
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom születésnapjára sütöttem ezt a nagyon finom tortát. Gyorsan elfogyott, úgyhogy ajánlom másnak is! :) Én Hoppla tejszínnel készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...