r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-grízes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos-grízes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

Összesen 504 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

Összesen 3029 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 504 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4818.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    10182 micro
  • β-crypt
    1015 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2335 micro
Összesen 3029 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral simára keverjük. Ez kb. 10 perc.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgás masszához.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a a lisztes keverékkel összeforgatjuk.
  4. Vajas-lisztes vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Kisebb tepsit használjunk, hogy a tészta kb. 4 cm magas legyen.
  5. Amikor a tészta nagyjából kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és közétesszük a lekvárt, a legtetejére pedig a sárgabarackot.
  6. A vízből, zselatinalapból, cukorból, citromaromából és héjból zselatint készítünk. Amikor már sűrűsödni kezd, a barackra öntjük. Hűtőbe tesszük.
  7. A tejből, cukorból és búzadarából tejbegrízt főzünk, és ráöntjük a barackos piskótára.
  8. Letakarva ismét visszatesszük a hűtőbe.
  9. Hidegen tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9260
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől rengeteg sárgabarackot kaptam, és már nagyon meg kellett volna enni őket, nehogy megromoljanak. A puhábbak a sütiben végezték, igencsak nemes célt szolgálva... nagyon jóllaktunk tőlük!  :)

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...