r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-grízes piskóta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sárgabarackos-grízes piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

504
Kalória
27.7g
Fehérje
76.7g
Szénhidrátok
8.8g
Zsír
261.1g
Víz
180g
Koleszterin
4.2g
Rost
51.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

Összesen 504 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

Összesen 3029 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tejbegrízhez

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 504 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4818.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    10182 micro
  • β-crypt
    1015 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2335 micro
Összesen 3029 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral simára keverjük. Ez kb. 10 perc.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgás masszához.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a a lisztes keverékkel összeforgatjuk.
  4. Vajas-lisztes vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Kisebb tepsit használjunk, hogy a tészta kb. 4 cm magas legyen.
  5. Amikor a tészta nagyjából kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és közétesszük a lekvárt, a legtetejére pedig a sárgabarackot.
  6. A vízből, zselatinalapból, cukorból, citromaromából és héjból zselatint készítünk. Amikor már sűrűsödni kezd, a barackra öntjük. Hűtőbe tesszük.
  7. A tejből, cukorból és búzadarából tejbegrízt főzünk, és ráöntjük a barackos piskótára.
  8. Letakarva ismét visszatesszük a hűtőbe.
  9. Hidegen tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Barátnőmtől rengeteg sárgabarackot kaptam, és már nagyon meg kellett volna enni őket, nehogy megromoljanak. A puhábbak a sütiben végezték, igencsak nemes célt szolgálva... nagyon jóllaktunk tőlük!  :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!