r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc mákkal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
KösziAnyu
Sárgabarackos gombóc mákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3090.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    280.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15452.6 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    7431 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    2009 mg
  • Foszfor
    5364 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    133 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    7838 micro
  • β-crypt
    749 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 5882 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, majd áttörjük. A liszttel, tojással, zsírral és sóval tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, egyenlő kockákra felosztjuk.
  3. A félbevágott, magozott sárgabarackot a kockák közepére rakosgatjuk, meghintjük egy-egy mk cukorral, vagy cukrozott dióval, majd gombócokká alakítjuk (nekem 20 gombóc jött ki ebből a mennyiségből). Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl vékony a tészta, és ne legyen rajta rés, amin kifolyhat a töltelék.
  4. Egy nagy lábosban vizet forralunk. Ha már gyöngyözik a víz, beleeresztjük a gombócokat. Szűrőkanállal időközönként óvatosan megpiszkáljuk őket, hogy fel tudjanak jönni a víz felszínére. Mikor feljöttek, még 1-2 percig főzzük, kivesszük és porcukrozott, darált mákba forgatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6997
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Ajánló

Mák helyett zsemlemorzsával is készíthetjük, ehhez a morzsát barnára pirítjuk, majd a tűzről lehúzva elkeverünk benne 1 púpozott ek vajat. A kifőtt gombócokat még forrón a morzsába forgatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos gombóc mákkal
KösziAnyu 23 recept

"Ezeréves" recept, nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...