r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc A kis gasztronautától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Sárgabarackos gombóc A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sárgabarackos gombóchoz

Töltelékhez

Hempergetéshez

Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sárgabarackos gombóchoz

Töltelékhez

Hempergetéshez

Összesen 2739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sárgabarackos gombóchoz

Töltelékhez

Hempergetéshez

Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    3930 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3212.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.1 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1904.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1644 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    15720 micro
  • β-crypt
    1494 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1622 micro
Összesen 2739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

A sárgabarackos gombóchoz

Töltelékhez

Hempergetéshez

Elkészítés

A sárgabarackos gombóchoz

  1. Miután a burgonyát héjában megfőztük, megpucoljuk, és még melegen áttörjük. Rátesszük a vajat, és hűlni hagyjuk.
  2. A vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a barackokat alaposan megmossuk, magját eltávolítjuk, és a mag helyére egy kiskanályi fahéjas porcukrot teszünk.
  4. A már kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, a búzadarát, nagy csipet sótés annyi lisztet, amennyit felvesz.
  5. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  6. Annyi kis négyzetet vágunk, amennyi barackunk van, és minden négyzet közepére helyezünk egy barackszemet.
  7. Széleit felhajtjuk, és tenyerünkkel gombócot formálunk belőle. Enyhén sós, gyöngyöző vízben megfőzzük.
  8. Miután megfőtt, egyesével a zsemlemorzsába forgatjuk, és fahéjjal, cukorral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 361
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18138
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos gombóc A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

A barack közepére tehetünk marcipánt vagy akár durvára vágott diót. A hempergetéshez pedig használhatunk mákot vagy darált mandulát is. Nem keményedik meg a gombóc, még másnap is finom puha marad.

Hozzávalók

A sárgabarackos gombóchoz

Töltelékhez

Hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...