r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc A kis gasztronautától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Sárgabarackos gombóc A kis gasztronautától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sárgabarackos gombóchoz

Töltelékhez

Hempergetéshez

685
Kalória
19.3g
Fehérje
133.5g
Szénhidrátok
10.2g
Zsír
476.1g
Víz
60.1g
Koleszterin
13.7g
Rost
38.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sárgabarackos gombóchoz

Töltelékhez

Hempergetéshez

Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sárgabarackos gombóchoz

Töltelékhez

Hempergetéshez

Összesen 2739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sárgabarackos gombóchoz

Töltelékhez

Hempergetéshez

Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    3930 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 685 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3212.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.1 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1904.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1644 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    15720 micro
  • β-crypt
    1494 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1622 micro
Összesen 2739 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

A sárgabarackos gombóchoz

  1. Miután a burgonyát héjában megfőztük, megpucoljuk, és még melegen áttörjük. Rátesszük a vajat, és hűlni hagyjuk.
  2. A vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a barackokat alaposan megmossuk, magját eltávolítjuk, és a mag helyére egy kiskanályi fahéjas porcukrot teszünk.
  4. A már kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, a búzadarát, nagy csipet sótés annyi lisztet, amennyit felvesz.
  5. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  6. Annyi kis négyzetet vágunk, amennyi barackunk van, és minden négyzet közepére helyezünk egy barackszemet.
  7. Széleit felhajtjuk, és tenyerünkkel gombócot formálunk belőle. Enyhén sós, gyöngyöző vízben megfőzzük.
  8. Miután megfőtt, egyesével a zsemlemorzsába forgatjuk, és fahéjjal, cukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A barack közepére tehetünk marcipánt vagy akár durvára vágott diót. A hempergetéshez pedig használhatunk mákot vagy darált mandulát is. Nem keményedik meg a gombóc, még másnap is finom puha marad.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!