Sárgabarackos fagyi lime-os görög joghurttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g sárgabarack22 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
28g lime7 kcal
Összesen
81
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g sárgabarack134 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
300g görög joghurt309 kcal
-
170g lime43 kcal
Összesen
486
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
39g sárgabarack17 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
39g görög joghurt40 kcal
-
22.1g lime6 kcal
Összesen
63
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 516 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
81
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 367 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 3095 micro
-
β-crypt 290 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
486
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sárgabarack
-
cukor teáskanál
-
3 dl görög joghurt
-
2 db lime
Elkészítés
- A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és apró darabokra vágjuk.
- Az összevágott barackot egy edényben odatesszük főni.
- Amikor a gyümölcs már levet eresztett, ízlés szerint cukorral ízesítjük, és puhára főzzük.
- Ha a sárgabarack már kezd sűrűsödni, elzárjuk alatta a lángot, és félretesszük hűlni. (Ha nagyobb darabok maradnának benne, akkor botmixerrel pürésíthetjük.)
- A görög joghurtot két lime reszelt héjával és levével, ízlés szerinti cukorral ízesítjük.
- Ha a sárgabarack már kihűlt, akkor a fagylaltformákban elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először egy kis barackot öntünk bele, majd joghurtot, és így tovább, amíg az összes formát meg nem töltjük.
- Legalább négy órára mélyhűtőbe tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14327
- Feltöltés dátuma: 2013. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Végtelenül egyszerű jégkrém, amit akár cukor nélkül is (vagy valamilyen helyettesítővel) is elkészíthetünk. Hamar elkészül, és akár gyümölcsmentésnek is kiváló!