r
Nosalty Logó

Sárgabarackos burgonyagombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Sárgabarackos burgonyagombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 852 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1904 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 852 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4054.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    7617 micro
  • β-crypt
    681 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 3407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, még melegen krumplitörőn átnyomjuk, hagyjuk kihűlni.
  2. Közben kimagozzuk a megmosott és megszárított gyümölcsöt, a közepét megszórjuk őrölt fahéjjal és cukorral.
  3. A vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  4. Ha a burgonya kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót, és összedolgozzuk.
  5. Meglisztezett deszkán egy nagy hengert formázunk, és szeleteket vágunk belőle, kilapítjuk a megfelelő nagyságúra, és megtöltjük a barackkal.
  6. Gombócokat formázunk belőle, lobogó forró sós vízben kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és rögtön rátesszük a vajon előzőleg megpirított zsemlemorzsára. Nem keverjük, csak rázogatjuk.
  7. Fahéjas vagy sima porcukorral tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8137
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újburgonyából nem készíthető el, mert nem elég lisztes. Mindenféleképpen régi krumpliból csináljuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...