r
Nosalty Logó

Sárgabarack krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sárgabarack krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5137 micro
  • β-crypt
    486 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 868 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    672 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és meghámozzuk.
  2. Ha jó érett, kinyomjuk a héjából. Pár szép darabot félreteszünk.
  3. Annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni.
  4. Beletesszük a fűszereket, csipet sót, és ízlés szerint a cukrot.
  5. Pár percet forraljuk, és botmixerrel pépesítjük
  6. A pudingport elkeverjük a tejföllel, és kevés meleg vízzel.
  7. Ezzel behabarjuk a krémlevesünket.
  8. Pár percet forraljuk, kevergetjük, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis cukrot.
  9. Jól lehűtve tálaljuk. A félretett barackokat beledaraboljuk, és tejszínhabbal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 81202
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 18.

Ajánló

Kánikula idején bármikor hűsítő finomság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári hőségben nagyon kívánja az ember a hideget. Ez a krémleves felér egy fagyival, nagyon hamar mindenki kedvence lesz. Cukor helyett édesítőszerrel is készíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...