Sárgabarack-dzsem ahogy bellatorta készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
833g sárgabarack372 kcal
-
292g cukor1129 kcal
-
0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
1502
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
10000g sárgabarack4464 kcal
-
3500g cukor13545 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
18018
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
73.8g sárgabarack33 kcal
-
25.8g cukor100 kcal
-
0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
Összesen
133
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 672.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 8479 micro
-
β-crypt 806 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
1502
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.3 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4551.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 1246 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 932 mg
-
Foszfor 2142 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4536.2 g
-
Cukor 4353 mg
-
Élelmi rost 186 mg
VÍZ
-
Összesen 8068.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8928 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 83 mg
-
C vitamin: 945 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 307 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 845 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1767 micro
-
β-karotin 101742 micro
-
β-crypt 9674 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8283 micro
Összesen
18018
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 751 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
10 kg sárgabarack
-
3.5 kg cukor
-
1 kk nátrium-benzoát
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A barackokat 3 léről megmossuk. Félbevágjuk, a magját kiszedjük.
- Egy nagy lábosba tesszük, és lassú lángon elkezdjük főzni. Sűrűn kavargassuk, nehogy odakapjon!
- Mikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és onnatól állandó kavarás mellett főzzük. Az idő a barack minőségétől is függ, kb. 1 óra.
- Fél óra múlva hozzácsavarjuk a citrom levét.
- Vizes kistányérra cseppentünk, így meg tudjuk állapítani, hogy milyen sűrű.
- Mikor úgy érezzük, hogy kész, elzárjuk a gázt. és hozzákeverjük a Na-benzoátot.
- Forrón üvegbe töltjük.
- Lefedés után rövid ideig fejre állítjuk az üveget, és jöhet a százaz dunszt. (Vagyis jól bebugyoláljuk, hogy lassan hűljön ki.)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8988
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a kevés tartósítószeres ételeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Évek óta így készítem, mindeni szereti. Mivel a barack érettsége nem egyforma, ezért van darabos, és híg része is. Tésztákba, fagyik tetejére, tejberizsre is finom.