r
Nosalty Logó

Sakk-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sakk-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Összesen 736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Összesen 8810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    389.6 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7971 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    3318 mg
  • Nátrium
    1975 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1229.9 g
  • Cukor
    1059 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2786 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2546 micro
Összesen 8810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és egy nagy tálba tesszük a fehérjét. Felverjük habbá, majd apránként beleszórjuk a cukrot, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. Ezeket a hozzávalókat robotgéppel keverjük. A szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor) már egy fakanállal forgatjuk bele óvatosan.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.

Krém

  1. A tejszínt egy edényben melegíteni kezdjük, majd beletördeljük a csokit. Ha már szépen felolvadt a csoki, hűtő hidegre hűtjük.
  2. A hideg krémet robotgéppel felhabosítjuk, majd belekeverjük a főzés nélkül készíthető pudingport. Így nagyon jól kezelhető és nagyon finom krémet kapunk. Betöltjük a piskótába, és a torta oldalát is bevonjuk vele.

Fondant borítás

  1. A vizet egy edénybe öntjük, a cukor kivételével belekeverjük a hozzávalókat, és lassan melegíteni kezdjük. Ha megolvadt a zselatin, beleszitáljuk a porcukrot, amennyit csak felvesz.
  2. Alaposan cukrozott deszkára borítjuk, és bőségesen meghintjük porcukorral. Jól formázható tésztaszerű masszát kapunk, amelyet kinyújtva a tortára borítunk, majd a fölösleget levágjuk a szélein.
  3. Barna marcipánból kis kockákat vágunk ki, és szépen sakktábla-alakzatban rátesszük. Kicsi kakaós vízzel átkenjük az antik hatás érdekében.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3991
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagypapának két nagy kedvtelése van. Szeret a virágaival bíbelődni, és szenvedélyesen szeret sakkozni... :)

Hozzávalók

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...