Sajttorta Péter konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Péter kalandjai a konyhában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
286
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
2295
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
297
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
286
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 986.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 475 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.6 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 166.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 578 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
2295
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- Mikróban megmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a kekszet, majd a keletkezett masszát egy 24 cm-es tortaformába helyezzük, amit előtte alufóliával kibélelünk.
Krém
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, majd elkészítjük a masszát.
- A krémsajtot a porcukorral, tejföllel, citromhéjjal, citromlével, tojásokkal és keményítővel összekeverjük. Ezeket jól összedolgozzuk, majd ha eléggé összekeveredtek az ízek, akkor ezt a masszát ráöntjük a kekszes alapunkra, amit az előbb megcsináltunk.
- A tortaformát beletesszük egy magasabb falú tepsibe, amit a tortaforma feléig felöntjük vízzel, majd a sütő hőfokát visszavesszük 155°C-ra.
- A sütőből kivéve egy éjszakára pihentetni hagyjuk, és a másnapi ebédnél fogyasztható is.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3151
- Feltöltés dátuma: 2014. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Péter kalandjai a konyhában
7 recept
Haverom és én nagy sajttorta rajongók vagyunk, és ez lett belőle. :)