Sajttorta egyszerűen, tojásfehérjével
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Sajtkrém
-
125g ricotta188 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Keksz talp
Díszítés
-
21 kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Sajtkrém
-
500g ricotta750 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Keksz talp
Díszítés
-
200g erdei gyümölcs mix82 kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Sajtkrém
-
37.7g ricotta57 kcal
-
15.1g habtejszín44 kcal
-
9.1g tojásfehérje5 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
Keksz talp
Díszítés
-
15.1g erdei gyümölcs mix6 kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 153.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 160 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3515 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 976 mg
-
Nátrium 1125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.3 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 614.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1500 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 1469 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
Sajtkrém
-
500 g ricotta
-
200 ml habtejszín
-
3 db tojásfehérje
-
50 g finomliszt
-
100 g cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Keksz talp
Díszítés
-
200 g erdei gyümölcs mix
Elkészítés
Sajtkrém
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- Egy másik tálban szintén kemény habbá verjük a habtejszínt, ennek kb. a 80%-át belekanalazzuk a tojásba, a többit félretesszük (majd a kész süti tetejét lehet díszíteni vele).
- A lisztet átszitáljuk, a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk egy lágy masszává.
Keksz talp
- A kekszet darálógépben morzsává daráljuk. Ha valakinek nincs darálója: zacskóban sodrófával ütögetve ugyanezt az eredményt kapjuk meg.
- Megolvasztjuk a vajat, a kekszhez keverjük. Ha nagyon sós a keksz, kevés cukrot lehet adni hozzá.
- Sütőpapírral kibélelünk egy 30 cm átmérőjű tortaformát. Fontos, hogy a sütőpapír legalább annyira lógjon ki, hogy azt megfogva ki tudjuk emelni majd a tortát.
- A kekszdarát a formában elegyengetjük, egyenletesen lenyomkodjuk. Rákanalazzuk a sajtkrémet, simára kenjük a tetejét.
- Előmelegített sütőben 150 C-on 60 percig sütjük.
Díszítés
- Ha friss, ha fagyasztott, érdemes kissé megpárolni fazékban, hogy levet eresszen, így szép, mázas tetőt varázsolhatunk a torta tetejére.
- Ha megsült a torta, megvárjuk, míg kihűl, óvatosan kivesszük a formából, szeletelve tálaljuk, tetején a gyümölccsel és a maradék tejszínhabbal.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 830
- Feltöltés dátuma: 2021. január 29.
Ajánló
Karamellaöntet, csokiszósz, mentalevél, bármi mehet hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Életem első sajttortája, innen-onnan összeollózott receptekből, saját fejlesztés, és elsőre sikerült! Házastársi kapcsolatban jár a carbonara spagettivel vagy a hollandi szósszal, hiszen csak tojásfehérje kell hozzá, míg a másik kettőhöz pont ugyanennyi tojássárgája. Kicsit utánaolvastam, és kiderült, hogy egyáltalán nem amerikai származék ez a csodás desszert: az ókori görögök találták ki, sőt az első görög olimpián ezt ették a sportolók a magas energiatartalma miatt. Akkoriban még csak liszt, méz és sajt kellett hozzá, ezért a receptem inkább a klasszikus New York-i recepthez hasonlít. Nagyon egyszerű, mondhatni alaprecept, nem igazán lehet elrontani, úgyhogy bátran próbáljátok meg!