Sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1097
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
4390
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 68.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 117.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
1097
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 272.2 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 814 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1828.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 854 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.4 g
-
Cukor 216 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 469.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1047 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 1024 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1149 micro
Összesen
4390
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kekszet durvára daráljuk, vagy összezúzzuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük az összezúzott keksszel. Egy 24 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és egyenletesen eloszlatjuk. 160 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- A sajtkrémet a cukorral robotgép segítségével összedolgozzuk. A sajtot a liszttel, a tejföllel és a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejével tovább keverjük. Belereszeljük a citromok héját, majd a tojásokat is a masszába tesszük. Jól összedolgozzuk, szinte habosra keverjük. A masszát ráöntjük a kihűlt kekszre, és 50 perc alatt megsütjük a tortát. Amikor kihűlt pár órára vagy akár egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Tálaláskor a formából kivesszük, és a tetejére tesszük a málnát, ami lehet friss és mélyhűtött is. Mélyhűtött esetén a levétől csepegtessük le. A leírás szerint elkészített tortazselét ráöntjük. Azért várjuk meg, amíg a zselé megdermed.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 255
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 74194
- Feltöltés dátuma: 2008. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez annyira finom, hogy előfordult, hogy két adagot is készítenem kellett. Egyébként bármilyen friss gyümölccsel készíthető.