r
Nosalty Logó

Sajtszószos-zöldséges sajtos tortellini

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtszószos-zöldséges sajtos tortellini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a sajtszószhoz

továbbá

Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a sajtszószhoz

továbbá

Összesen 2962 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

a sajtszószhoz

továbbá

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1653.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9923.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    5519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 2962 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

a sajtszószhoz

továbbá

Elkészítés

a sajtszószhoz

  1. Egy kis lábasban keverjük össze a lisztet a tejjel, sóval, frissen őrölt borssal meg a cayennel. Használjunk habverőt, akkor nem lesz csomós.
  2. Közepes lángon főzzük kb. 10 percig, folyamatosan kevergetve. Amikor jó sűrű, rakjuk bele a sajtokat, hagyjuk, hogy felolvadjanak, de még mindig kevergessük, nehogy lesüljön az alja. Vegyük le a tűzről.

továbbá

  1. Az én tortellinim azt mondta, hogy fagyosan is fel lehet használni, így én azt nem főztem ki. Ha kifőzős fajta, akkor bő, forró, sós vízben főzzük ki, és szűrjük le.
  2. A zöldségeket rakjuk forrásban lévő vízbe, főzzük 4-5 percig, majd szűrjük le. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze a tésztával. Öntsük rá a sajtszószt, óvatosan forgassuk össze.
  3. Egy tepsit kenjünk ki leheletnyi olajjal, szórjuk meg a zabpehellyel, végül kanalazzuk bele a zöldséges-szószos tésztát. Lefóliázva süssük meg. Nekem 40 perc kellett, amiért fagyos volt a tészta, kifőzöttel kb. 20 perc a sütés.
  4. Amikor levesszük a fóliát és rotyog a szósz (a tepsi közepénél is, nem csak a szélénél), akkor van kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7369
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azon gondolkodtam, hogy milyen szószt főzzek a sajtos tortellinihez? Az egész család szereti a sajtot, így nem tűnt furcsának, hogy az is sajtos legyen. Nemrég készítettem egy kecskesajtos szendvicskrémet, a lánykám szereti a bagelt krémsajttal vasárnapi reggelire, a férjemnél meg most cottage cheese "hullám" van, és azt eszi szinte minden nap. Mindegyikből volt egy kis maradék, de egyiknek sincs karakteres íze, ezért vettem hozzá a kéksajtot. Arról pedig eszembe jutott egy itteni nagy kedvenc az éttermekben, csípős csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóval. Szóval a cayenne borsot meg azért raktam bele. Viszont, hogy kicsit egészségesebb legyen, zöldség meg néhány maroknyi zabpehely is került bele. Aki olyan nagy sajtevő, mint mi, az tudja, hogy milyen "mellékhatása" van a sajtnak, ha túl sokat eszünk belőle. Szóval a rostos anyagok nem ártanak mellé. :o)

Hozzávalók

a sajtszószhoz

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...