r
Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sajtos-zöldséges tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1851 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 463 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5616.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    2285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    896 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 1851 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A franciasaláta alapot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A lapkasajtokat sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe rakosgatjuk egymás mellé úgy, hogy a szélek kissé fedjék egymást.
  3. Rászórjuk a reszelt füstölt sajtot, és előmelegített sütőbe tesszük, de épp csak annyi időre, hogy a sajtok kissé összemelegedjenek. Ezután kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, majd kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, a fehérjét pedig apróra vágjuk.
  5. A sajtkrémet ízesítjük kevés sóval, borssal, belekeverjük a tojásfehérjét, és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  6. A tojássárgáját villával összetörjük, majd jól kikeverjük a mustárral, vajjal.
  7. A kihűlt sajtlapra simítjuk a tojásfehérjés krémet, majd elosztjuk rajta a zöldségeket, rásimítjuk a sárga krémet, és az egészet feltekerjük sütőpapír segítségével.
  8. Tálalásig hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3658
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-zöldséges tekercs
Salamon Csilla 1202 recept

Karácsonykor ez volt a sok étel közül az egyik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...