r
Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges csirkemell Bernadettől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-zöldséges csirkemell Bernadettől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sütéshez

Pároláshoz

Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sütéshez

Pároláshoz

Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sütéshez

Pároláshoz

Összesen 124 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    374 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Sütéshez

Pároláshoz

Elkészítés

Sütéshez

  1. A csirkemellet vágjuk kicsi, vékony szeletekre. Sózzuk, fűszerezzük.
  2. A kókuszolajat serpenyőben forraljuk fel, majd süssük meg benne a csirkemelleket. Ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki.
  3. A csirkemelleket tegyük jénaibavagy tepsibe. Halmozzuk rá a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
  4. Terítsük el a csirkemell és a zöldségek tetején a tejfölt (vagy joghurtot), és reszeljük rá a sajtot.
  5. Tegyük sütőbe, és 20 perc alatt süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2368
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Ajánló

Brokkolipürével, ahogy a képen is.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez a recepthez egy eredeti görög fűszerkeveréket használok, amit Krétából hoztunk, így nem tudom pontosan megmondani, mi van benne, de szerintem a csirke fűszersó és az oreganó kiadja az ízét, meg egyébként is mindenki fűszerezzen a maga szájízére kalibrálva. Tápértékadatok 1 adagra (313 g): 10%-os zsírtartalmú tejföllel készítve: 327.61 kcal; fehérje: 46.48 g, szénhidrát: 7.76 g, zsír: 12 g, sovány natúr joghurttal (0,1% zsír) készítve: 300.16 kcal; fehérje: 47.65 g, szénhidrát: 9.42 g, zsír: 7.55 g A sajt mindkét esetben light trappista.

Hozzávalók

Sütéshez

Pároláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...