r
Nosalty Logó

Sajtos töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Sajtos töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4774 micro
Összesen 432 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4771.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1803.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23869 micro
Összesen 2161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk. Ha magosak, a magokat kikanalazzuk és kidobjuk. A cukkini belsejét kivájjuk, félretesszük.
  2. Kevés olajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a kivájt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc párolás után hozzáadjuk a darált húst is, majd együtt addig főzzük, amíg a leve el nem párolog.
  3. Félrerakjuk, kicsit hagyjuk kihűlni. Addig egy tepsibe dupla réteg sütőpapírt rakunk (sok levet ereszt sütéskor), majd egymás mellé rakjuk a cukkiniket.
  4. A tojást hozzádolgozzuk a darált húsos cukkinihez, majd ezeket beletöltjük az üreges cukkinikbe. A sajtokat pedig tetszés szerint ráhelyezzük a húsra.
  5. Így tesszük az előmelegített 200 fokos sütőbe 25-35 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 97840
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 17.

Ajánló

Padlizsánból is ugyanilyen finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos töltött cukkini
dorcus89 81 recept

Szerencsére évről évre egyre több cukkini terem a családi "kertészetben", ezzel együtt teremnek a jobbnál-jobb cukkinis receptek. Íme az egyik, anyukám specialitása. Bármilyen sajtot rakhatunk a végén a húsra, isteni lesz. Több napig is eláll, és jól bírja a mikrózást is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...