r
Nosalty Logó

Sajtos töltött burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Sajtos töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5996.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    3652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2562 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2791 micro
Összesen 2219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 199 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megmossuk és héjastól egyenként alufóliába csomagolva előmelegített sütőben megsütjük. (kb 1 óra)
  2. A megsült burgonyákról eltávolítjuk a héjat, a tetejüket levágjuk, a belsejüket kivájjuk úgy, hogy kb 0,5 cm maradjon.
  3. Vajjal kikent tűzálló tálba/ tepsibe ültetjük.
  4. A burgonyák tetejét és a kivájt közepét villával összetörjük, hozzáadunk 8 dkg vajat, 1 tojás sárgáját, a tömlős sajtot, sót, borsot, szerecsendiót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összekeverjük, végül a felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük.
  5. A keveréket visszatöltjük a burgonyákba és beborítjuk 1-1 szelet sajttal.
  6. A maradék vajat felovasztjuk és megöntözzük vele a burgonyákat.
  7. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 725
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 70386
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 21.

Ajánló

Forrón kell tálalni, de hidegen is jó. Aki szereti a füstölt sajtot, azzal is készítheti. Savanyúságot kínáljunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam, hogy feltétlen próbáljam ki, ezért most el is készítettem. Egyszerű, finom egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...