r
Nosalty Logó

Sajtos tészta gazdagon 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos tészta gazdagon 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3802 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 950 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7755.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    2219 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    2433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1249 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 3802 kcal
  • 15% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát az előírtak szerint megfőzzük.
  2. Sajtot lereszeljük, a tejfölt kikeverjük, majd felkockázzuk a bacont is.
  3. A szalonnát picit megpirítjuk, majd a kifőtt tésztát a zsírjában megforgatjuk. Ráöntjük a tejfölt, és jól elkeverjük, ízlés szerint sózzuk.
  4. Kivajazunk egy hőálló edényt, beletesszük a tésztát, rászórjuk a sajtot, végül rádobjuk a baconkockákat a tetejére.
  5. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31600
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tesókám receptje alapján készült ez a fogyókúrásnak nem éppen mondható finomság:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...