r
Nosalty Logó

Sajtos sült paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norci79
Sajtos sült paradicsom
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3678.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 1721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1746 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük nem vékony szeletekre.
  2. Egy tepsibe tesszük őket, sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommal, meglocsoljuk olívaolajjal.
  3. A tetejére tesszük a sajtkrémet, majd előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon sütjük.
  4. Negyed óra múlva, amikor felolvadt a sajtkrém, elegyengetjük a tetején, és beborítjuk a reszelt sajttal, és kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7630
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Az egyik kedvenc kajám. :-) Stahl Judittól származik a recept, annyi változtatással, hogy ő kecskesajttal készítette, nekem viszont nem jön be a kecskesajt, biztos nem kóstoltam még jót... Amikor sül az étel, olyan illatok terjengenek, amitől szerintem betépek... az olaj, a bazsalikom, a paradicsom.... mennyei. Arra nagyon figyeljünk, hogy legyünk önzőek, mikor tálaljuk az ételt: ha kiszedjük az adagokat, a tepsiben marad sajtos, olajos szaft...amit feltétlenül tunkoljunk ki kenyérrel, és NE kóstoltassuk meg senkivel... ezzel kimerítjük a mohóság és önzőség bűnét... :-) Kihűlve finom, forrón nem jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...