r
Nosalty Logó

Sajtos sült makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Sajtos sült makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 397 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4898.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 1586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit bő, sós vízben kifőzzük.
  2. A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a reszelt sajt 2/3-ával, majd egy picit megsózzuk.
  3. Összekeverjük a kifőtt, leszűrt tésztával, és egy kiolajozott tepsibe öntjük.
  4. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 55627
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit változatosabb, ha néha a tésztát így megsütve esszük, mintha simán kifőznénk és valamilyen szósszal leöntenénk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...