Sajtos sonkával töltött csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkemellhez
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A töltelékhez
Összesen
901
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkemellhez
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A töltelékhez
Összesen
3607
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.1 g
Zsír
-
Összesen 57.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2359.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 786 mg
-
Nátrium 981 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 357.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 902 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 431 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4612 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2156 micro
Összesen
901
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 320.2 g
Zsír
-
Összesen 231.7 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9438 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 1631 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 3144 mg
-
Nátrium 3922 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1429.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3608 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 100 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 938 mg
-
Retinol - A vitamin: 1723 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18448 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 8624 micro
Összesen
3607
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 330 micro
-
β-karotin 820 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkemellhez
- A csirkemelleket megtisztítjuk, a csirkemell alján lévő lifegő hússzeletet levágjuk, félretesszük.
- Egy éles késsel, tenyerünkkel a vágódeszkára nyomva óvatosan felszúrjuk, arra ügyelve, hogy kellően mély legyen, de ugyanakkor ne szúrjuk át az oldalfalát.
- A zöldségeket megtisztítjuk, egy tálba rakva olívaolajat permetezünk rá, majd sózzuk, borsozzuk, csipetnyi kakukkfűvel megszórjuk.
- A töltelék: egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet beledobjuk, reszelt fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
- A sonkaszeleteket apró kis kockákra vágjuk (0,5 x 0,5 cm), belekeverjük, hozzáadunk 2 csipet majoránnát, az előzőekben már elkészített fűszervajba, és 2 percig folyamatos kavargatás mellett összedolgozzuk.
- A kész tölteléket állni hagyjuk 5 percig, azután belereszeljük a sajtot. Az így elkészült tölteléket egy kiskanál vagy ujjaink segítségével nagyon óvatosan a felszúrt csirkemellekbe töltjük. Ha kellőképpen megtöltöttük, most következhet a tökéletes lezárása, ami a következőképpen lehetséges:
- A recept elején említett csirkemell aljáról levágott nyesedéket félbevágjuk, és a töltött hús végeibe belenyomjuk, a rozmaringág segítségével átszúrva - töltött húst, illetve a beletett nyesedéket - rögzítjük, hogy sütés közben ne folyhasson ki a töltelékünk.
- A töltött húsokat olajspray-vel lefújjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, a zöldségeket mellé helyezve a sütőbe tesszük.
- 180 Celsius fokon 30 percen át, majd ezt követően 10 percig 200 Celsius fokon pirosra sütjük. (Ha légkeveréses a sütőd, akkor a maradék 10 perc nem szükséges)
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 10584
- Feltöltés dátuma: 2013. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Véleményem szerint a főzés nem mindig a kész receptek sokaságán múlik, hanem sokkal inkább azon, hogy a fejünkben összeálljon az a kép, hogy mely ízek, fűszerek mivel alkotnának egy egészet. Ez a recept is így született meg.:D