r
Nosalty Logó

Sajtos sonkával töltött csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sajtos sonkával töltött csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkemellhez

A töltelékhez

901
Kalória
80.1g
Fehérje
10.9g
Szénhidrátok
57.9g
Zsír
357.5g
Víz
324.6g
Koleszterin
3.5g
Rost
5.2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkemellhez

A töltelékhez

Összesen 901 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkemellhez

A töltelékhez

Összesen 3607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkemellhez

A töltelékhez

Összesen 160 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    357.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2156 micro
Összesen 901 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    320.2 g

Zsír

  • Összesen
    231.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9438 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1631 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    3922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1429.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3608 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1723 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18448 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8624 micro
Összesen 3607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, a csirkemell alján lévő lifegő hússzeletet levágjuk, félretesszük.
  2. Egy éles késsel, tenyerünkkel a vágódeszkára nyomva óvatosan felszúrjuk, arra ügyelve, hogy kellően mély legyen, de ugyanakkor ne szúrjuk át az oldalfalát.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, egy tálba rakva olívaolajat permetezünk rá, majd sózzuk, borsozzuk, csipetnyi kakukkfűvel megszórjuk.
  4. A töltelék: egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet beledobjuk, reszelt fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A sonkaszeleteket apró kis kockákra vágjuk (0,5 x 0,5 cm), belekeverjük, hozzáadunk 2 csipet majoránnát, az előzőekben már elkészített fűszervajba, és 2 percig folyamatos kavargatás mellett összedolgozzuk.
  6. A kész tölteléket állni hagyjuk 5 percig, azután belereszeljük a sajtot. Az így elkészült tölteléket egy kiskanál vagy ujjaink segítségével nagyon óvatosan a felszúrt csirkemellekbe töltjük. Ha kellőképpen megtöltöttük, most következhet a tökéletes lezárása, ami a következőképpen lehetséges:
  7. A recept elején említett csirkemell aljáról levágott nyesedéket félbevágjuk, és a töltött hús végeibe belenyomjuk, a rozmaringág segítségével átszúrva - töltött húst, illetve a beletett nyesedéket - rögzítjük, hogy sütés közben ne folyhasson ki a töltelékünk.
  8. A töltött húsokat olajspray-vel lefújjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, a zöldségeket mellé helyezve a sütőbe tesszük.
  9. 180 Celsius fokon 30 percen át, majd ezt követően 10 percig 200 Celsius fokon pirosra sütjük. (Ha légkeveréses a sütőd, akkor a maradék 10 perc nem szükséges)
  10. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Véleményem szerint a főzés nem mindig a kész receptek sokaságán múlik, hanem sokkal inkább azon, hogy a fejünkben összeálljon az a kép, hogy mely ízek, fűszerek mivel alkotnának egy egészet. Ez a recept is így született meg.:D

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!