Sajtos-sonkás aprósütemény
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
42g crème fraîche149 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g szalalkáli0 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
33g pulykamellsonka37 kcal
-
17g sajt59 kcal
Összesen
1031
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
600g finomliszt2184 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g crème fraîche893 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g só0 kcal
-
20g szalalkáli0 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
200g pulykamellsonka220 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
6178
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
34.2g finomliszt124 kcal
-
14.2g margarin102 kcal
-
14.2g crème fraîche51 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
1.1g szalalkáli0 kcal
-
8.5g sajt30 kcal
-
11.4g pulykamellsonka13 kcal
-
5.7g sajt20 kcal
Összesen
352
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2253.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 1556 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1031
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.6 g
Zsír
-
Összesen 397.5 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13521.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 284 mg
-
Kálcium 1809 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1848 mg
-
Nátrium 9335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 471.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 337.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3067 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 2935 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1598 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
6178
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 770.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
352
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
250 g crème fraîche
-
3 db tojás
-
2 dkg só
-
20 g szalalkáli
Elkészítés
- A liszttel elkeverjük a szalalkálit és a sót.
- Hozzáadjuk a crème fraîche-t, 2 tojást és a margarint.
- Az egészet összedolgozzuk, majd 30 perce hűtőbe rakjuk pihenni. A liszttel és a crème fraîche-vel lehet javítgatni az arányokon, ha esetleg túl sűrű vagy túl ragacsos a tészta.
- A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10x10-es vagy kb. 8x8-as négyzeteket vágunk belőle.
- A kiterített lapokra egy szelet sonka, majd egy kb. 3 mm széles és 5 cm hosszú sajtrudacska kerül.
- A kiterített négyzet alakú tésztát a jobb alsó saroktól kezdve, átlósan, a bal felső sarok felé összesodorjuk.
- Majd a végeit összecsípkedjük, hogy a sajt ne folyjon ki belőle.
- A maradék 1 tojást felverjük, és megkenjük a "batyuk tetejét.
- Sütőpapírra tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 10 perc után megszórjuk a sajttal, majd addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. 30-35 db lesz belőle.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7155
- Feltöltés dátuma: 2011. május 03.
Ajánló
A crème fraîche tejföllel is helyettesíthető, a sonka, pedig lehet bármilyen. Akár füstölt sajttal is lehet dolgozni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyukám folyton küld nekem valami sütéshez vagy főzéshez szükséges alapanyagot, ilyen kis "mütyűrkéket". A hónapokkal ezelőtt megkapott szalalkálimat gondoltam felhasználom. Volt egy sajtos pogácsa receptem. Valami ízesebbet akartam, mint egy sajtos pogi, hát ezt találtam ki. Sajnos a sütőm nem valami jó, ezért picit jobban megsült a kelleténél, és elkövettem azt a hibát, hogy a sajtot sütés előtt és nem közben szórtam rá. Anyukám mindig sütés előtt tette rá, ebből gondoltam, hogy én is így csinálom. Most vagy a sütőmmel van tényleg gond, vagy sokat kell még gyakorolnom. De, azért fini lett.