r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás aprósütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-sonkás aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1031 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    397.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13521.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1809 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    9335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 6178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszttel elkeverjük a szalalkálit és a sót.
  2. Hozzáadjuk a crème fraîche-t, 2 tojást és a margarint.
  3. Az egészet összedolgozzuk, majd 30 perce hűtőbe rakjuk pihenni. A liszttel és a crème fraîche-vel lehet javítgatni az arányokon, ha esetleg túl sűrű vagy túl ragacsos a tészta.
  4. A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10x10-es vagy kb. 8x8-as négyzeteket vágunk belőle.
  5. A kiterített lapokra egy szelet sonka, majd egy kb. 3 mm széles és 5 cm hosszú sajtrudacska kerül.
  6. A kiterített négyzet alakú tésztát a jobb alsó saroktól kezdve, átlósan, a bal felső sarok felé összesodorjuk.
  7. Majd a végeit összecsípkedjük, hogy a sajt ne folyjon ki belőle.
  8. A maradék 1 tojást felverjük, és megkenjük a "batyuk tetejét.
  9. Sütőpapírra tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 10 perc után megszórjuk a sajttal, majd addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. 30-35 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7155
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 03.

Ajánló

A crème fraîche tejföllel is helyettesíthető, a sonka, pedig lehet bármilyen. Akár füstölt sajttal is lehet dolgozni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám folyton küld nekem valami sütéshez vagy főzéshez szükséges alapanyagot, ilyen kis "mütyűrkéket". A hónapokkal ezelőtt megkapott szalalkálimat gondoltam felhasználom. Volt egy sajtos pogácsa receptem. Valami ízesebbet akartam, mint egy sajtos pogi, hát ezt találtam ki. Sajnos a sütőm nem valami jó, ezért picit jobban megsült a kelleténél, és elkövettem azt a hibát, hogy a sajtot sütés előtt és nem közben szórtam rá. Anyukám mindig sütés előtt tette rá, ebből gondoltam, hogy én is így csinálom. Most vagy a sütőmmel van tényleg gond, vagy sokat kell még gyakorolnom. De, azért fini lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...