r
Nosalty Logó

Sajtos réteges csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtos réteges csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2873 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 479 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    310.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7419.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    3384 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2873 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk (nekem 12 db lett), kiklopfoljuk. Meghintjük sóval, borssal.
  2. A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk (olyanra, mint a bolti bacon szalonna), és egy közepes méretű tepsi alját kibéleljük vele. Nem baj, ha nem fedi be teljesen.
  3. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk.
  4. A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
  5. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a tepsibe rakjuk egymás mellé.
  6. Megszórjuk sajttal, majd rárétegezzük a többi húst addig, amíg el nem fogynak a szeletek. (Nekem 3 réteg hús lett.)
  7. A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.
  8. Alufóliával lefedve 200 fokon 25 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.
  9. Petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálaljuk. Nagyon szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28×38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 299
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 32239
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos réteges csirkemell
Andi80_ 380 recept

Egyik vasárnap ebédre vártunk vendégeket, és olyan ételt szerettem volna készíteni, amit nem kell mondjuk egyesével sütögetni. A forgatás hamar ment, és már tolhattam is be a sütőbe. A füstölt szalonna igazán különleges ízt adott a húsnak. Nem kellett külön olaj és víz a tepsibe. Szépen átsült, a hús puha és omlós volt. Hamar elfogyott :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...