r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa fűszeres mártogatóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pogácsa fűszeres mártogatóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 857 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 5142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 400 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 857 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6547.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2250 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3189 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1753 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 5142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártogatóshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk.
  2. Közben a szobahőmérsékletű lisztet egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a tojásokat, a zsiradékot, a tejfölt, a szerecsendiót, a sót (ízlés szerint) és a reszelt sajt negyedét.
  3. Ha az élesztő kész, azt is hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és robotgéppel szép hólyagosra gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen lefedve kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a mártogatóst.
  5. Ha a tészta megkelt, elfelezzük, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük egy kis zsírral vagy margarinnal, és félbehajtjuk, majd ezt megismételjük még egyszer, így szép rétegeket kapunk. Ha ezzel megvagyunk, a tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és már lehet is szaggatni.
  6. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és arra helyezzük a pogácsákat, amit utána a megmaradt tojásfehérjével megkenünk, és sajtot szórunk rá.
  7. Mehet is a sütőbe. Az első tepsi nehezebben sül, de utána vigyázni kell, mert hamar készre sülnek a pogácsák.

A mártogatóshoz

  1. A tejfölt egy tálba tesszük, és ehhez adjuk a hozzávalókat, úgymint a sót, borsot, fokhagymát, porcukrot és mustárt, valamint a bazsalikomot. Ha ez megtörtént, szépen simára keverjük egy kézi habverővel, és már tehetjük is a hidegre, ezzel kész vagyunk. Az arányokat mindenki saját ízlésére igazíthatja.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3044
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami változatosabbat szerettem volna, mint egy egyszerű sajtos pogácsa, és ez jutott eszembe. Hirtelen beugrott, hogy nem lenne rossz hozzá valami, ami egy kicsi pikantériát ad neki, ez sült ki belőle.:) Ha valaki nem szereti a szerecsendiót, kihagyhatja, a szósz így is elég karakteres. A négyszög forma is változatosságképpen ötlött az eszembe.:)

Hozzávalók

A tésztához

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...