Sajtos pogácsa fűszeres mártogatóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
A mártogatóshoz
-
0g tejföl0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
2g mustár1 kcal
Összesen
857
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
A mártogatóshoz
-
0g tejföl0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
10g mustár6 kcal
Összesen
5142
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
39g finomliszt142 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
19.5g margarin140 kcal
-
11.7g tejföl23 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0g só0 kcal
-
2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
23.4g trappista sajt82 kcal
A mártogatóshoz
-
0g tejföl0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.2g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
Összesen
400
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1091.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 556 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
857
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.9 g
Zsír
-
Összesen 331.7 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 892 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6547.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 2250 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1998 mg
-
Nátrium 1801 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 395.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 3189 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1753 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 658 micro
Összesen
5142
kcal
- 11% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1 csipet szerecsendió
-
2 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 csipet szerecsendió
-
30 dkg trappista sajt
A mártogatóshoz
-
300 csipet tejföl
-
1 csipet fehér bors
-
1 kk fokhagymapor
-
2 tk bazsalikom
-
1 csipet só
-
2 teáskanál porcukor
-
2 tk mustár
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk.
- Közben a szobahőmérsékletű lisztet egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a tojásokat, a zsiradékot, a tejfölt, a szerecsendiót, a sót (ízlés szerint) és a reszelt sajt negyedét.
- Ha az élesztő kész, azt is hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és robotgéppel szép hólyagosra gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen lefedve kelesztjük.
- Közben elkészítjük a mártogatóst.
- Ha a tészta megkelt, elfelezzük, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük egy kis zsírral vagy margarinnal, és félbehajtjuk, majd ezt megismételjük még egyszer, így szép rétegeket kapunk. Ha ezzel megvagyunk, a tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és már lehet is szaggatni.
- A tepsibe sütőpapírt teszünk, és arra helyezzük a pogácsákat, amit utána a megmaradt tojásfehérjével megkenünk, és sajtot szórunk rá.
- Mehet is a sütőbe. Az első tepsi nehezebben sül, de utána vigyázni kell, mert hamar készre sülnek a pogácsák.
A mártogatóshoz
- A tejfölt egy tálba tesszük, és ehhez adjuk a hozzávalókat, úgymint a sót, borsot, fokhagymát, porcukrot és mustárt, valamint a bazsalikomot. Ha ez megtörtént, szépen simára keverjük egy kézi habverővel, és már tehetjük is a hidegre, ezzel kész vagyunk. Az arányokat mindenki saját ízlésére igazíthatja.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3044
- Feltöltés dátuma: 2013. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Valami változatosabbat szerettem volna, mint egy egyszerű sajtos pogácsa, és ez jutott eszembe. Hirtelen beugrott, hogy nem lenne rossz hozzá valami, ami egy kicsi pikantériát ad neki, ez sült ki belőle.:) Ha valaki nem szereti a szerecsendiót, kihagyhatja, a szósz így is elég karakteres. A négyszög forma is változatosságképpen ötlött az eszembe.:)