r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa fűszeres mártogatóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sajtos pogácsa fűszeres mártogatóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mártogatóshoz

857
Kalória
22.7g
Fehérje
67.1g
Szénhidrátok
55.3g
Zsír
65.9g
Víz
148.6g
Koleszterin
2.7g
Rost
2.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 857 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 5142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mártogatóshoz

Összesen 400 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 857 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6547.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2250 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3189 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1753 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 5142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk.
  2. Közben a szobahőmérsékletű lisztet egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a tojásokat, a zsiradékot, a tejfölt, a szerecsendiót, a sót (ízlés szerint) és a reszelt sajt negyedét.
  3. Ha az élesztő kész, azt is hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és robotgéppel szép hólyagosra gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen lefedve kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a mártogatóst.
  5. Ha a tészta megkelt, elfelezzük, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük egy kis zsírral vagy margarinnal, és félbehajtjuk, majd ezt megismételjük még egyszer, így szép rétegeket kapunk. Ha ezzel megvagyunk, a tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és már lehet is szaggatni.
  6. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és arra helyezzük a pogácsákat, amit utána a megmaradt tojásfehérjével megkenünk, és sajtot szórunk rá.
  7. Mehet is a sütőbe. Az első tepsi nehezebben sül, de utána vigyázni kell, mert hamar készre sülnek a pogácsák.

A mártogatóshoz

  1. A tejfölt egy tálba tesszük, és ehhez adjuk a hozzávalókat, úgymint a sót, borsot, fokhagymát, porcukrot és mustárt, valamint a bazsalikomot. Ha ez megtörtént, szépen simára keverjük egy kézi habverővel, és már tehetjük is a hidegre, ezzel kész vagyunk. Az arányokat mindenki saját ízlésére igazíthatja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Valami változatosabbat szerettem volna, mint egy egyszerű sajtos pogácsa, és ez jutott eszembe. Hirtelen beugrott, hogy nem lenne rossz hozzá valami, ami egy kicsi pikantériát ad neki, ez sült ki belőle.:) Ha valaki nem szereti a szerecsendiót, kihagyhatja, a szósz így is elég karakteres. A négyszög forma is változatosságképpen ötlött az eszembe.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!