r
Nosalty Logó

Sajtos perec omlósan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sajtos perec omlósan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A perechez

Összesen 3130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A perechez

Összesen 3130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A perechez

Összesen 368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10578.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    6364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10578.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    6364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

A perechez

Elkészítés

A perechez

  1. A sütőnket előmelegítjük 170 fokra és kibélelünk két gáztepsit sütőpapírral.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sót, sütőport és reszelt sajt harmadát, majd hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd jöhet a tojás és a tejföl: ezek segítségével rövid idő alatt gombócot gyúrunk. Ne dolgozzuk túl, mert akkor rágós lesz a sütemény!
  3. A tésztagombócot frissentartó fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Ha eleget pihent, lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, majd perecszaggatóval kiszúrjuk.
  4. A pereceket a sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a felvert tojással és leszórjuk a maradék sajttal. Betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 109
  • 7 napos nézettség: 695
  • Össznézettség: 96
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 03.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Sajtos perec omlósan
Lakos Benedek 381 recept

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva pofonegyszerű és hálás recept. Érdemes nagy adaggal készíteni, mert el fogják kapkodni, az fix!

Hozzávalók

A perechez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...