r
Nosalty Logó

Sajtos perec omlósan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sajtos perec omlósan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A perechez

Összesen 3130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A perechez

Összesen 3130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A perechez

Összesen 368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10578.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    6364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    182.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10578.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    6364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 368 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A perechez

Elkészítés

A perechez

  1. A sütőnket előmelegítjük 170 fokra és kibélelünk két gáztepsit sütőpapírral.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sót, sütőport és reszelt sajt harmadát, majd hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd jöhet a tojás és a tejföl: ezek segítségével rövid idő alatt gombócot gyúrunk. Ne dolgozzuk túl, mert akkor rágós lesz a sütemény!
  3. A tésztagombócot frissentartó fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Ha eleget pihent, lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, majd perecszaggatóval kiszúrjuk.
  4. A pereceket a sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a felvert tojással és leszórjuk a maradék sajttal. Betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 607
  • Össznézettség: 13290
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 03.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Sajtos perec omlósan
Lakos Benedek 394 recept

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva pofonegyszerű és hálás recept. Érdemes nagy adaggal készíteni, mert el fogják kapkodni, az fix!

Hozzávalók

A perechez

Címlapról ajánljuk

7 étkezési trend, amit sikkes lesz követni 2025-ben

Akárcsak a divatban, a gasztronómiában is évről-évre változnak a trendek. Bizonyos ételek és élelmiszercsoportok felkapottá válnak, új technikák terjednek el és messzi országok kulináriája kerül hozzánk közelebb: az előrejelzések szerint ez a 7 trend fogja meghatározni 2025-ben az étkezési szokásainkat!

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...