Sajtos perec omlósan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
A perechez
Összesen
3130
kcal
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
A perechez
Összesen
3130
kcal
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98 g
Zsír
-
Összesen 182.2 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 909 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10578.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1923 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1946 mg
-
Nátrium 6364 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 256.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1724 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 1702 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
3130
kcal
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98 g
Zsír
-
Összesen 182.2 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 909 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10578.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1923 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1946 mg
-
Nátrium 6364 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 256.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1724 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 1702 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
3130
kcal
- 12% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1247.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 750 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
368
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A perechez
- A sütőnket előmelegítjük 170 fokra és kibélelünk két gáztepsit sütőpapírral.
- Egy tálban elkeverjük a lisztet, sót, sütőport és reszelt sajt harmadát, majd hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd jöhet a tojás és a tejföl: ezek segítségével rövid idő alatt gombócot gyúrunk. Ne dolgozzuk túl, mert akkor rágós lesz a sütemény!
- A tésztagombócot frissentartó fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Ha eleget pihent, lisztezett felületen 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, majd perecszaggatóval kiszúrjuk.
- A pereceket a sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a felvert tojással és leszórjuk a maradék sajttal. Betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 109
- 7 napos nézettség: 695
- Össznézettség: 96
- Feltöltés dátuma: 2024. december 03.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
381 recept
A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva pofonegyszerű és hálás recept. Érdemes nagy adaggal készíteni, mert el fogják kapkodni, az fix!