r
Nosalty Logó

Sajtos parti falatok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi baba
Sajtos parti falatok
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

419
Kalória
14.7g
Fehérje
12.5g
Szénhidrátok
34.3g
Zsír
67.6g
Víz
98.6g
Koleszterin
670mg
Rost
2.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.6 g

Zsír

  • Összesen
    411.7 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10896.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    6561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    811.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 5026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

  1. A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük (kb. másfél óra). A lilahagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk, a bacont és a tarját kockára vágjuk(bab méretűre). A sajtot lereszeljük.
  2. 4 ekolajon a hagymát odarakjuk pirulni, ha félig jó, mehetnek bele a felvágottak, és szép pirosra pirítjuk.
  3. A felengedett tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk (az enyém 36x30-as, de a tepsi mérete lehet egy picit ettől kisebb vagy nagyobb is). A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belehelyezzük a tésztát.
  4. Az előkészített tésztára ráöntjük és szétterítjük úgy melegen a közben szépen megpirult húsos masszát. Megszórjuk a kukoricával, és szétosztvaa masszára karikázzuk az erős paprikát.
  5. Ezután egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, villával kissé felverjük. Hozzáadjuk a krémsajtokat, a tejfölt. Borsozzuk, óvatosan sózzuk. A sajt felét belerakjuk, és az egészet jól összekeverjük.
  6. A sajtos krémet a húsos masszára öntjük, szépen eligazítjuk, éselőmelegített sütőben 15 percig sütjük. Utána gyorsan megszórjuk a tetejét a maradék sajttal, és addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb. 10-15 perc). És kész
  7. Hidegen melegen is kiváló. Majonézes salátával vagy görög salátával is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x30

Ezt a sajtos finomságot azoknak is ajánlom elkészíteni, akik nem tudnak nagyon főzni. Nem lehet elrontani, és le lehet nyűgözni vele a társaságot. Remek vendégváró, vagy ha partira megyünk, betöltheti a „valamit viszek” szerepet, és garantált a siker.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!