r
Nosalty Logó

Sajtos parti falatok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Sajtos parti falatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 419 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.6 g

Zsír

  • Összesen
    411.7 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10896.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    2164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    6561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 5026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük (kb. másfél óra). A lilahagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk, a bacont és a tarját kockára vágjuk(bab méretűre). A sajtot lereszeljük.
  2. 4 ekolajon a hagymát odarakjuk pirulni, ha félig jó, mehetnek bele a felvágottak, és szép pirosra pirítjuk.
  3. A felengedett tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk (az enyém 36x30-as, de a tepsi mérete lehet egy picit ettől kisebb vagy nagyobb is). A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belehelyezzük a tésztát.
  4. Az előkészített tésztára ráöntjük és szétterítjük úgy melegen a közben szépen megpirult húsos masszát. Megszórjuk a kukoricával, és szétosztvaa masszára karikázzuk az erős paprikát.
  5. Ezután egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, villával kissé felverjük. Hozzáadjuk a krémsajtokat, a tejfölt. Borsozzuk, óvatosan sózzuk. A sajt felét belerakjuk, és az egészet jól összekeverjük.
  6. A sajtos krémet a húsos masszára öntjük, szépen eligazítjuk, éselőmelegített sütőben 15 percig sütjük. Utána gyorsan megszórjuk a tetejét a maradék sajttal, és addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején (kb. 10-15 perc). És kész
  7. Hidegen melegen is kiváló. Majonézes salátával vagy görög salátával is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11907
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Ezt a sajtos finomságot azoknak is ajánlom elkészíteni, akik nem tudnak nagyon főzni. Nem lehet elrontani, és le lehet nyűgözni vele a társaságot. Remek vendégváró, vagy ha partira megyünk, betöltheti a „valamit viszek” szerepet, és garantált a siker.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...