r
Nosalty Logó

Sajtos omlett baconkosárban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sajtos omlett baconkosárban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1375 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 344 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    998 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1375 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő muffinformákat, és vajazzuk ki őket. A baconszeleteket vágjuk félbe, majd fektessük őket a formákba úgy, hogy szélük túl lógjon a forma peremén. Osszuk el arányosan, mindegyik formába ugyanannyi jusson.
  2. A sajtot vágjuk apró kockákra, és ugyancsak arányosan osszuk el a formákban.
  3. A tojásokat verjük fel egy tálkában, majd adjunk hozzá tejet. Kevés sóval ízesítsük. Öntsük a formákba.
  4. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
  5. Tálaljuk a sütést követően azonnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4200
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Ajánló

Friss zöldségekkel az igazi. Megbolondíthatjuk még, ha a tojáshoz frissen vágott petrezselymet vagy snidlinget keverünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos omlett baconkosárban
Kornél 167 recept

Egy főzőműsorban láttam hasonlót, ott creme fraiche-t használt az illető tej helyett. Szerintem a tej lágyabbá teszi az omlettet, így én azzal kevertem. A gyerekeknek készült alapvetően, el is fogyott mind. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...