Sajtos omlett baconkosárban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
344
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
1375
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1020 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
344
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 72.8 g
Zsír
-
Összesen 112.5 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 963 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4080.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 998 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 972 mg
-
Nátrium 1932 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 258.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 735 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 652 mg
-
Retinol - A vitamin: 732 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1375
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Vegyünk elő muffinformákat, és vajazzuk ki őket. A baconszeleteket vágjuk félbe, majd fektessük őket a formákba úgy, hogy szélük túl lógjon a forma peremén. Osszuk el arányosan, mindegyik formába ugyanannyi jusson.
- A sajtot vágjuk apró kockákra, és ugyancsak arányosan osszuk el a formákban.
- A tojásokat verjük fel egy tálkában, majd adjunk hozzá tejet. Kevés sóval ízesítsük. Öntsük a formákba.
- Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
- Tálaljuk a sütést követően azonnal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4200
- Feltöltés dátuma: 2012. április 07.
Ajánló
Friss zöldségekkel az igazi. Megbolondíthatjuk még, ha a tojáshoz frissen vágott petrezselymet vagy snidlinget keverünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Egy főzőműsorban láttam hasonlót, ott creme fraiche-t használt az illető tej helyett. Szerintem a tej lágyabbá teszi az omlettet, így én azzal kevertem. A gyerekeknek készült alapvetően, el is fogyott mind. :)