r
Nosalty Logó

Sajtos kréker

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Sajtos kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 3109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8693.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1688 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    5102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2049 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 3109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 461 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval (a sajtból tegyünk félre egy keveset a tetejére), majd a többi hozzávalóval együtt szép, egynemű tésztává gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett felületen 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, tetszés szerinti kiszúrókkal kiszúrjuk, majd sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe sorakoztatjuk őket.
  3. Tetejüket vékonyan lekenjük az átkevert tojássárgával, megszórjuk kevés sajttal, és tetszés szerint szezámmaggal, köménymaggal. 180 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2959
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi élvezet, egyszerű és gyors. Szerintem imádni fogja a család. A mennyiség attól függ, milyen vékonyra sikerül nyújtani a tésztát, és mekkora kiszúróval dolgozol. Nekem fél cm-es  nyújtásból kb. 55 db lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...