Sajtos kosárka
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
63g margarin448 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
75g trappista sajt264 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
Összesen
1111
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
250g margarin1793 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
4450
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
A tésztához
-
22g margarin158 kcal
-
26.4g finomliszt96 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
0.4g só0 kcal
A töltelékhez
-
26.4g trappista sajt93 kcal
-
13.2g tejföl26 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
Összesen
391
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 81.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2048.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 876 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 99.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 833 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 799 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 412 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
1111
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.6 g
Zsír
-
Összesen 327.7 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 818 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8193.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 2359 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1942 mg
-
Nátrium 3506 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 399.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 3195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1650 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 551 micro
Összesen
4450
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 721.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg margarin
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kk só
A töltelékhez
-
30 dkg trappista sajt
-
150 g tejföl
-
1 db tojás
-
1 púpozott ek finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A tészta (ez egy sós-omlós tészta) hozzávalóit összegyúrjuk: a lisztre ráütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és a felkockázott margarint. Az egészet gyorsan összedolgozzuk, cipót formálunk belőle. Míg a tölteléket elkészítjük, tegyük be a cipót a hűtőbe.
- A töltelékhez lereszeljük a sajtot, összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Alaposan összeforgatjuk.
- A kosárka formákat kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával (a formát nem kell kivajazni, a tészta zsíros, nem fog beleragadni). Két hüvelykujjunk segítségével körbe-körbe forgatva, a formába nyomkodjuk a tésztát. Alaposan vékonyítsuk el, bőségesen tegyünk az oldalára, az alján 1-2 mm legyen. Majd egy-egy evőkanálnyi sajtos masszával megtöltjük.
- Előmelegített sütőben, második bordamagasságon megsütjük.
- Picit hűlni hagyjuk, és óvatosan kiemeljük a formából a sós desszertet.(25-26 db lesz belőle.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 350
- Tegnapi nézettség: 52
- 7 napos nézettség: 282
- Össznézettség: 55108
- Feltöltés dátuma: 2012. január 12.
Ajánló
Lehet másféle sajttal is készíteni, illteve a kosárkák tetejét meg lehet szórni különféle magvakkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szintén a nagyimtól örökölt receptet osztok meg Veletek. Már nagyon régen nem sütöttem ezt a sós nassolnivalót. Idén szilveszterkor került a kezembe ismét, amikor keresgéltem a régi receptjeim között, hogy mi is legyen a kissé különlegesebb rágcsálnivaló, nem a szokványos pogácsa-sajtos rúd-perec köréből választva.