Sajtos halfilé tavaszi zöldségágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g hal86 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
25g karfiol3 kcal
-
25g brokkoli5 kcal
-
105g gomba22 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
647
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g hal173 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g karfiol5 kcal
-
50g brokkoli10 kcal
-
210g gomba45 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1294
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
26.6g hal15 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
4.4g zöldborsó4 kcal
-
4.4g karfiol0 kcal
-
4.4g brokkoli1 kcal
-
18.6g gomba4 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
8.9g tömlős krémsajt16 kcal
-
8.9g főzőtejszín12 kcal
-
13.3g sajt47 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
116
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.1 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1850.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 584 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 509 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 322.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 783 micro
-
β-karotin 2044 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 891 micro
Összesen
647
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94.3 g
Zsír
-
Összesen 87.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3700.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1167 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 1232 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 644.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 970 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 271 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 565 micro
-
α-karotin 1565 micro
-
β-karotin 4088 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1783 micro
Összesen
1294
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg sárgarépa
-
5 dkg zöldborsó
-
5 dkg karfiol
-
5 dkg brokkoli
-
5 nagy db gomba
-
1 kis fej vöröshagyma
-
100 g tömlős krémsajt
-
1 dl főzőtejszín
-
15 dkg sajt
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A halfiléket sózzuk, borsozzuk, és 1 ek olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük.
- A gombákat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és ugyanabban a serpenyőben megpároljuk.
- A zöldségkeveréket sós, forró vízben pár perc alatt félpuhára főzzük.
- Addig elkészítjük a sajtos mártást: a hagymát felkockázzuk és 1 ek olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a tömlős sajtot, a fokhagymát és a tejszínt, ha szükséges sózzuk, és közepes lángon kevergetés mellett pár perc alatt összeforraljuk.
- A halszeleteket kivajazott hőálló tálba fektetjük, rászórjuk a gombát, a zöldségkeveréket, és ráöntjük az elkészült sajtmártást.
- A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 12677
- Feltöltés dátuma: 2012. március 12.
Ajánló
Köretként készíthetünk hozzá párolt rizst vagy burgonyapürét, de magában a zöldségekkel is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vikki
85 recept
Volt még itthon a korábban készített tavaszi csirkeraguhoz használt tavaszi zöldségkeverékből, és volt még a hűtőben két pangasius filé, és néhány friss gomba, és ezt az ételt készítettem belőle. Gyors és könnyű ebéd.