r
Nosalty Logó

Sajtos gombarolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bridget
Sajtos gombarolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1593 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 6368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1593 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.4 g

Zsír

  • Összesen
    544.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    236 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    173 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8418.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1762 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2607 mg
  • Nátrium
    3513 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    677 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 6368 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
  2. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, a húst, a lisztet, a tejet, petrezselymet.
  3. Fűszerezzük be és jól dolgozzuk össze.
  4. A húsos-gombás masszából formázott hengereket mártsuk a felvert tojásba, majd forgassuk zsemlemorzsába.
  5. Bő, forró olajban süssük ki a roládokat.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13226
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 27.

Ajánló

Én nem tettem bele a receptben előírt 150 ml tejet, hanem csak  körülbelül egy decit, szerintem az is bővel elég hozzá. A recept friss salátát ír hozzá, de mi krumplipürével és házi csalamádéval ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bridget 16 recept

Szenvedélyes receptgyűjtőként a női újságok (amit általában nem olvasok) receptjeit is át szoktam nézni. Így találtam rá a Blikk Nők egyik számában erre a receptre. Régóta szemeztem vele, de ma végül megszületett a döntés, hogy ez lesz a vacsora! A páromra tekintve, - aki a kanapén jóllakottan fekszik - úgy tűnik, nem volt rossz döntés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...