r
Nosalty Logó

Sajtos galuska osztrákosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Sajtos galuska osztrákosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2426 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 606 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5231.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1463 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    2133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 2426 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3,8 dl vizet felforralunk vajjal és sóval.
  2. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet és a sajtot. Addig keverjük, míg a massza az edény falától elválik.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  4. Szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Fövő, sós vízbe nedves evőkanállal nokedlikat szaggatunk. Kb. 10 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük.
  6. Zöldsalátával, kevés vajjal leöntve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 400
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 51193
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

Ha kicsit gazdagabban szeretnénk, tegyük a kész nokedliket tűzálló tálba, 1 pohár tejszínbe keverjünk 2 egész tojást, sózzuk kissé, öntsük a nokedlik tetejére. Szórjuk meg 3 dkg reszelt sajttal. Közepes tűznél araynybarnára süssük (ez látszik a képen), Mindenképpen adjunk hozzá salátát, pikáns paradicsomszószt, mert a sok sajt és a tejszín miatt igen tömény (ja és nagyon finom).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos galuska osztrákosan
8zsuzsa8 210 recept

Mindig tanulok valamit kint Ausztriában a lányomnál. örökölt egy Kleine Zeitunk kiadású szakácskönyvet a férje nagymamájától. Jobbnál jobb recepteket fedezünk fel benne. Ez is onnan való.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...