r
Nosalty Logó

Sajtos csirke ahogy kdrita készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kdrita
Sajtos csirke ahogy kdrita készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1002 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4004 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1002 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.8 g

Zsír

  • Összesen
    277.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 4004 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a csirkemell filét 2 dl sós tejben bepácoljuk.
  2. Másnap sütőpapírral egy tepsit kibélelünk. A kétféle sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojást a liszttel összekeverjük. (Annyi lisztet kell a tojáshoz adni, hogy nagyon híg galuska állagú legyen.)
  3. A sütőt előmelegítjük. A csirkemellet a lisztes tojásban, majd a sajtban megforgatjuk. (Mintha paníroznánk.) A tepsibe helyezzük szépen szorosan egymás mellé.
  4. Minden szelet tetejére 1 szelet szalonnát helyezünk. Lefedjük, és betesszük a sütőbe. 180 C°-on 30 percig lefedve sütjük, majd 200 C° -on még körübelül 15 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13007
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt kedvem egyik vasárnapi főzés során olajszagban állni és rántogatni. Hát próbálkoztam, és ez lett belőle. A család azóta is rendszeresen ezt rendeli. Kinek is kell ezek után a mezei rántott csirkemell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...