Sajtos cracker
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
22g trappista sajt78 kcal
-
24g finomliszt89 kcal
-
22g vaj159 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g tojássárgája14 kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
200g trappista sajt704 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
6g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 36% Zsír
-
30g trappista sajt106 kcal
-
33g finomliszt120 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 697.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 231.4 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6279.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1434 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 1162 mg
-
Nátrium 3439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 170.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 2116 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 409 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 477 micro
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Hozzávalók
-
20 dkg trappista sajt
-
22 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
1 teáskanál só
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
- Egy közepes méretű keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval, utána belemorzsoljuk a vajat, majd a lereszelt sajttal és a tojássárgájával együtt egyneművé gyúrjuk.
- Frissentartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük fél órára.
- Ha letelt a fél óra, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeveréses sütésprogramon.
- Eközben a tésztát lisztezett felületen nagyjából fél centiméteresre nyújtjuk, majd tetszőleges formájú szaggatóval, tetszőleges méretű négyzetekre vágjuk a tésztát.
- A négyzeteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd tetszés szerint lyukakat szúrunk beléjük. (kihagyható a kiszúrás)
- 15 percre mehetnek az előmelegített sütőbe, míg szépen aranybarnára sülnek. Fontos: ha már aranybarnák, szedjük ki őket, mert ha tovább sülnek, veszítenek sajtos ízükből.
- Kiszedjük a sütőből, még nagyjából 5 percig állni hagyjuk, mielőtt tányérra kiszedve tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2673
- Feltöltés dátuma: 2020. április 09.
Ajánló
Én körülbelül 1,5x1,5 cm-es négyzetekre szeltem derelyevágóval. A lyukasztásnál evőpálcikát használtam, és a közepükbe szúrtam egy lyukat. Így körülbelül 200 darab cracker jött ki. A tápértéket kiszámoltam, ha ekkora négyzetekkel, ennyi darabbal számolva, 1 cracker 14 kalória körülire jött ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
ióta itthon vagyunk bezárva 3 gyerekkel, azóta gyorsan fogynak a sós-sajtos bolti rágcsák. Azonban megelégeltem, hogy a bevásárláskor 4-5 zacskó ropit, sajtos kekszet és egyéb nasst kelljen a kosárba rakni, ezért úgy döntöttem, majd én elkészítem nekik ezeket a crackereket, valószínűleg így legalább nem kerül a szervezetükbe annyi adalékanyag. Kerestem a recepteket, de valahogy nem tetszett egyik se. Végül nagy elkeseredésemben kinyitottam a nagymamám 100 éves kézzel írt receptkönyvét, ahova a saját, tökéletesre kikísérletezett receptjeit jegyezte fel. Megtaláltam ezt a receptet, és mondanom sem kell, nagyon jól sikerült. Így gondoltam, nem tartom magamban ezt az ínycsiklandó receptet, hanem inkább megpróbálom minél több emberhez eljuttatni.