r
Nosalty Logó

Sajtkrémleves Tomatotree konyhájából

Tomatotree
Sajtkrémleves Tomatotree konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

268
Kalória
7g
Fehérje
8.6g
Szénhidrát
20g
Zsír
42.9g
Víz
34.4g
Koleszterin
67.5mg
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7205 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    6509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük a levesünket, vagy ennek híján a vizet forrni. Ha leveskockából készítjük, akkor megvárjuk, míg feloldódnak a kockák.
  2. Közben a 4 tömlős sajtot kinyomjuk egy tálba, amiben kényelmesen tudunk kevergetni. Kicsit villával megtörjük a sajtokat, majd a levesből szedünk ki, és kézi habverővel elkeverjük.
  3. Még egyszer is megismételjük, hogy 1-2 merőkanállal a sajthoz keverünk a levesből.
  4. Majd a levessel elkevert sajtot belecsorgatjuk a tűzön maradt levesbe, és a kézi habverővel egyenletesre kavarjuk.
  5. Borsot őrlünk rá, szerecsendiót is reszelünk (vagy szórunk) egy keveset. (A sózást csak a kifejezetten sós szájúaknak ajánlom.)
  6. Közben a tejfölből 1 ek liszttel, vagy étkezési keményítővel habarást készítünk, amihez ugyancsak a levesből veszünk ki 1-2 merőkanállal, mielőtt besűrítenénk vele a levest.
  7. Friss, vagy fagyasztott petrezselyemzölddel megszórjuk.
  8. Tálalhatjuk pirított zsemlekockával, toast kenyérrel vagy levesgyönggyel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

A krémleveseket nemcsak önmagukért szeretjük, hanem a levesbetétekért is. Ki a toastért rajong, ki a levesgyöngyökért. Egyéb krémlevesekhez reszelt sajt is dukál. Szerintem ha reszelt füstölt sajtra merjük a forró sajtlevest, dupla örömöt szerzünk az ízlelőbimbóinknak! :)

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...