r
Nosalty Logó

Sajtgolyók hidegen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Sajtgolyók hidegen
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3524.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    720 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    646 micro
  • β-karotin
    3159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16467 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 1330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1540 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba lereszeljük a sajtot, a petrezselymet és a hagymát finomra vágjuk, meghintjük a fűszerekkel, majd összekeverjük a natúr krémsajttal. Egy villával alaposan összedolgozzuk.
  2. Ezután kis golyókat formálunk a sajtos masszából, és egy tálcára tesszük.
  3. A kis méretű paradicsomokat félbevágjuk, a sajtgolyókat ráhelyezzük. Mindegyik tetejére egy-egy kisebb méretű bazsalikom levelet teszünk, és ezt az egészet egy fogvájóval rögzítjük.
  4. Tálalásig hűtőbe tesszük. Jól kihűtve tesszük asztalra.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 5809
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 18.

Ajánló

Amit leírtam, az az alaprecept. Ebből az adagból 14-16 db golyó készíthető. Ha többet szeretnénk készíteni, arra ügyeljünk, hogy azonos mennyiségű legyen a sajtok mennyisége. Célszerű kb 4 cm átmérőjű kicsi paradicsomokat vásárolni, mert azon mutatnak szépen a golyócskák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtgolyók hidegen
Lizinka_ 607 recept

Ez a recept gimis korom óta lapul a receptgyűjteményemben. Néha-néha, amikor vendégeket várunk, előveszem, és elkészítem, mert remek vendégváró falatkák. Most is kedves barátaink fogadására készítettem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...