r
Nosalty Logó

Sajtfánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2138 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 356 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5026.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 2138 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük.
  2. Amikor felolvadt a margarin, a lisztet beleszórjuk és szüntelenül kevergetve főzzük, amíg el nem válik az edény falától, és még utána kb fél percig.
  3. A tűzről lehúzva forrón a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Ez egy jó kis izommunka. Megpróbáltam ezt a részt robotgéppel kiváltani, de nem sikerült.
  4. Megvárjuk, amíg egy kicsit kihűl a massza, majd a sajtot is hozzákeverjük.
  5. Sütőpapíros tepsibe diónyi halmokat teszünk belőle. Tetejét tojással lekenhetjük, de ez elhagyható.
  6. Szigorúan zárt sütőajtó mögött sütjük!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9376
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 29.

Ajánló

Főzelékek mellé feltétnek szoktam csinálni, de magában is nagyon fogy, akár sörkorcsolyaként is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy leveskockás receptgyűjteményben akadtam rá. Nekem a fánkról mindig a baracklekváros ugrik be, épp emiatt muszáj volt kipróbálnom. Persze kiderült, hogy köze sincs a hagyományos, szalagos fánkhoz, ez inkább sajtos képviselőfánk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...