r
Nosalty Logó

Saint Honoré torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Saint Honoré torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

910
Kalória
22.2g
Fehérje
121.2g
Szénhidrátok
37.3g
Zsír
153.1g
Víz
442.2g
Koleszterin
1.2g
Rost
81.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 910 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    224.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4481.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.2 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    918.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    534 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    1793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2967 micro
Összesen 5457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A felsorolt hozzávalókból égetett tésztát készítünk. A tésztához felforraljuk a vizet a sóval és vajjal/ margarinnal. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, és élénk tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a massza összeáll, és elválik az edény falától, alján pedig fehér hártya képződik.
  2. Lehúzzuk a tűzről, azonnal belekeverünk 1 tojást, majd sorban a többit is, és alaposan elkeverjük a kézi robotgép dagasztóspiráljával a masszát.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát és egy nagyobb tepsit. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, aljára beteszünk egy meleg vízzel félig telt edénykét (a tészta sütéséhez, növekedéséhez gőz kell!).
  4. A masszát sima csőrös habzsákba szedjük, majd 1/2 cm távolságra koncentrikus köröket nyomunk belőle a tortaforma aljára - ezek sülés közben "összenőnek". A maradék masszából nagyobb mogyorónyi halmokat nyomunk a tepsire, és a forró sütőben mindkét formációt aranysárgára sütjük, majd a kikapcsolt, résnyire kitámasztottajtajú sütőben 5 percig pihentetjük. A tésztalapot rácsra csúsztatjuk, a fánkocskák oldalába és aljába pedig ollóval belecsippentünk, hogy mihamarabbtávozzon belőlük a gőz, és ugyancsak rácsra rakosgatjuk.
  5. A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízben felpuhítjuk (vagy elkeverjük, ha instant). A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk belőle a pépet, majd 3 dl tejjel és 50 g cukorral felforraljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgákat simára keverjük a pudingporral és a maradék 1 dl hideg tejjel, majd hozzáadjuk a vaníliás tejet, és gőz fölött besűrítjük. Azon melegében felolvasztjuk, elkeverjük benne a zselatint, és a tűzről lehúzva, olykor megkeverve, kissé hűlni hagyjuk.
  6. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd a maradék 200 g, apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a krémbe. A tortaforma oldalát újrabéleljük sütőpapírral, belefektetjük a tésztalapot, a tetejére simítjuk a krémet, és 12 órára behűtjük.
  7. A díszítéshez 2 ek vízzel és a citromlével aranysárgára pirítjuk a cukrot. Egyenként megmártogatunk benne 17 formás fánkot (nagyon forró a karamell!), és rácsra ültetve hagyjuk megkötni a tetejükön a cukrot.
  8. Leemeljük a tortáról a karikát, lehántjuk a papírt, és tálra csúsztatjuk. A maradék fánkokat apróra tördeljük, és beszórjuk vele a torta oldalát. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval (Hulala esetén nem szükséges a fixáló), csillagcsőrös habzsákba szedjük, majd bevonjuk vele a torta tetejét, a szeletek helyére egy-egy dundi habrózsát nyomunk. A karamellbóbitás fánkocskákkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ez a lenyűgözően szép, pillekönnyű és finom torta méltán futott be világkarriert. Ahány cukrász, annyiféleképpen készíti, de a franciakrémes vaníliakrémje, a tejszínhab és az égetett cukorba mártott fánkocskák nem hiányozhatnak róla. Nevét a francia cukrászok védőszentjéről kapta, akinek Párizsban saját utcája van. Ez a változat Lajos Mari receptje.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!