r
Nosalty Logó

Sáfrányos-vaníliás sült rizs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
wellnessspecialist
Sáfrányos-vaníliás sült rizs
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

282
Kalória
8.5g
Fehérje
32.6g
Szénhidrátok
13.5g
Zsír
24.7g
Víz
90.7g
Koleszterin
3.1g
Rost
8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1694.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 1687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

  1. A mogyorót 20 g xilittel, egy egész tojással és 2 sárgájával, valamint a sütőporral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát.
  2. A rizst már előző nap a fűszerekkel megfőzzük. Belekeverjük a mogyorós tojásba a megadott mennyiséget.
  3. Kókuszolajjal kikent jénaiba (20 cm átmérőjű) töltjük, aszalt mangóval és cseresznyével díszítjük, és betesszük a sütőbe. 180 fokon sütjük, míg elkészül a hab.
  4. A két tojásfehérjét felverjük a 10 g xilittel, kókusszal és keményítővel.
  5. A sütőből kivesszük a rizst, villával ellenőrizzük, hogy szilárd-e, és rápakoljuk a habot. Hőálló csokicseppeket is szórunk rá.
  6. Addig sütjük 150 fokon, míg a tojáshab picit megbarnul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*20

Kedvencem az indiai konyha. Az előző napról megmaradt rizst alakítottam finom, meleg desszertté. Szerintem bármilyen rizsből elkészíthető, és a fűszereket a tojásos masszába kell keverni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!