r
Nosalty Logó

Sáfrányos húsleves grízgombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Sáfrányos húsleves grízgombóccal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

211
Kalória
6.9g
Fehérje
31.6g
Szénhidrátok
7g
Zsír
536.9g
Víz
45g
Koleszterin
5.6g
Rost
5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 211 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    536.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    943 micro
  • β-karotin
    2734 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 211 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    4294.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2292 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7545 micro
  • β-karotin
    21875 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    3007 micro
Összesen 1692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A húsos csontot hideg vízben feltesszük főni, sózzuk. A habot mindig figyeljük, és szedjük le a leves tetejéről.
  2. Teatojásba tegyük bele az egész feketeborsot, a szegfűborsot és a sáfrányt.
  3. Alacsony lángon, szinte gyöngyözve főzzük kb. 1,5 órát fedő alatt.(Mielőtt felzöldségezzük a levest, én kétszer át szoktam szűrni, miután kiveszem belőle a húst.)
  4. Beletesszük a zöldségeket. Fontos, hogy a vöröshagymának csak az alsó bajszát vágjuk le, héjastól tegyük a levesbe, ettől is nagyon szép színt kap.További kb.1,5órát főzzük fedő alatt.
  5. Elkészítjük a grízgaluskákat: 2 tojást habosra felverünk, hozzáadjuk a grízt, sót és az olajat. Egy habverővel simára keverjük.
  6. Felteszünk vizet forrni, és 1 kanál segítségével beleszaggatjuk. 10 percig főzzük, majd lezárjuk alatta a gázt, és fedő alatt 5-10 percig még hagyjuk. Ezután szűrjük le.
  7. Ha elkészült a levesünk, kivesszük belőle a zöldségeket, ilyenkor is át lehet még egyszer szűrni, de nem fontos.
  8. Grízgaluskával tálaljuk.Friss petrezselyemmel meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 200 perc

Levesmániám van,a húsleves az egyik kedvencem.Számomra fontos, hogy ízes, tartalmas legyen egy leves. Na, ez pont ilyen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!