Sáfrányos csirkerizottó
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
532
Kalória
32.4g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
129.6g
Víz
119.5g
Koleszterin
2.1g
Rost
1g
Cukor
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
15g vaj108 kcal
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
63g rizottó rizs224 kcal
-
19g fehérbor15 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
188g csirke alaplé13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29 kcal
Összesen
532
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
120g vaj860 kcal
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g rizottó rizs1790 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
1500g csirke alaplé105 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
Összesen
4255
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
3.5g vaj25 kcal
-
26.5g csirkemellfilé32 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
14.7g rizottó rizs53 kcal
-
4.4g fehérbor4 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
44.1g csirke alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g parmezán sajt7 kcal
Összesen
126
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1308.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 129.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
532
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 259.3 g
Zsír
-
Összesen 138.7 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 956 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10468.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 296 mg
-
Kálcium 848 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 2909 mg
-
Nátrium 5942 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 1037.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 108 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1275 micro
-
Kolin: 787 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
4255
kcal
- 14% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
126
kcal
Elkészítés
- A csirkemellet kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát pedig finomra aprítjuk.
- Egy mély lábosban felhevítünk 6 dkg vajat, beletesszük a csirkét a hagymával, és kevergetve megpirítjuk, hogy aranybarna legyen (kb. 10 perc).
- Beletesszük a rizst, és jól elkeverjük, hogy a vaj mindenhol bevonja. Állandóan kevergetve 2-3 percig főzzük, amíg a rizsszemek üvegesek nem lesznek.
- Hozzáöntjük a bort, és addig főzzük kavargatva tovább, míg a bor elfő.
- A sáfrányt 4 evőkanálnyi forró levessel elkeverjük, a rizshez adjuk, és addig főzzük, amíg a rizs felszívja. Fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk a levest úgy, hogy a rizs mindig teljesen felszívja, még mielőtt a következőt hozzáadnánk. Addig főzzük így, amíg a leves elfogy és a rizs krémes állagú lesz (kb. 25 perc).
- Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
- Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a maradék vajat. Jól elkeverjük, majd a parmezánt is belekeverjük, hogy elolvadjon.
- Frissen, melegen tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 30 perc
Nincs különösebb sztorija, imádom a rizottót. Az első ételek egyike volt, amit először megtanultam. Gyakran készítem ebédre. Ez egy egyszerű, de különleges és látványos fogás.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!