r
Nosalty Logó

Sáfrányos csirkerizottó

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sáfrányos csirkerizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

532
Kalória
32.4g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
129.6g
Víz
119.5g
Koleszterin
2.1g
Rost
1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4255 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 532 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10468.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2909 mg
  • Nátrium
    5942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1037.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 4255 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát pedig finomra aprítjuk.
  2. Egy mély lábosban felhevítünk 6 dkg vajat, beletesszük a csirkét a hagymával, és kevergetve megpirítjuk, hogy aranybarna legyen (kb. 10 perc).
  3. Beletesszük a rizst, és jól elkeverjük, hogy a vaj mindenhol bevonja. Állandóan kevergetve 2-3 percig főzzük, amíg a rizsszemek üvegesek nem lesznek.
  4. Hozzáöntjük a bort, és addig főzzük kavargatva tovább, míg a bor elfő.
  5. A sáfrányt 4 evőkanálnyi forró levessel elkeverjük, a rizshez adjuk, és addig főzzük, amíg a rizs felszívja. Fokozatosan, merőkanalanként adagoljuk a levest úgy, hogy a rizs mindig teljesen felszívja, még mielőtt a következőt hozzáadnánk. Addig főzzük így, amíg a leves elfogy és a rizs krémes állagú lesz (kb. 25 perc).
  6. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
  7. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a maradék vajat. Jól elkeverjük, majd a parmezánt is belekeverjük, hogy elolvadjon.
  8. Frissen, melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Nincs különösebb sztorija, imádom a rizottót. Az első ételek egyike volt, amit először megtanultam. Gyakran készítem ebédre. Ez egy egyszerű, de különleges és látványos fogás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!