r
Nosalty Logó

Sacher torta - az eredeti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Sacher torta - az eredeti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Összesen 4102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2872.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 4102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kicsit felmelegítjük, megolvasztjuk benne a csokoládét, hagyjuk hűlni.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd lassan, folyamatosan keverve hozzáadjuk a csokis vajat is.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, és a liszttel felváltva több részletben a csokis masszához adjuk. Nem kell a habbal nagyon finomkodni, nem piskótát sütünk.
  4. Előmelegítettet sütőben sütőpapírral bélelt tortaformában két részletben megsütjük. Lehet egyben is sütni, és félbevágni töltéskor a lapot.
  5. Ha van rá módunk, a kihűlt tésztalapokat hagyjuk éjszakára pihenni, és csak másnap fejezzük be a tortát.

A töltéshez és bevonáshoz

  1. A baracklekvárral jól megkenjük az egyik tortalapot, majd rátesszük a másikat is.
  2. Az étcsokit mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az 1 ek étolajat, majd bevonjuk vele a tortát. Dermedés után forró késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 944
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 227575
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Elvileg ez az eredeti bécsi recept - az Ínyesmestertől, aki ugyan egyáltalán nem bécsi, de én azért hiszek neki. A legjobb Sacher, amit valaha kóstoltam.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...