r
Nosalty Logó

Rusztikus répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Rusztikus répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 8036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3740 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    634 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6341.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    954 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    3358 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.7 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3936 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    128 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22440 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 8036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    417 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vaníliaaromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.
  2. A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
  3. Előmelegített sütőben, 3 részletben, 20 cm-es formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, sütőrácson teljesen kihűtjük. Tetejét vékonyan egy éles késsel levágjuk

Krém

  1. A krémhez a mascarponét 5 ek cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.
  2. A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Oldalán tortakártyával nagyon vékonyra simítjuk el a krémet. Tetejét hab halmocskákkal díszítjük, a halmokat őrölt fahéjjal, a torta közepét durvára vágott mogyoróval szórjuk. Hűtőbe tesszük, és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1782
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rusztikus répatorta
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...