r
Nosalty Logó

Rumos szilvaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rumos szilvaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1192 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 298 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2452.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1820 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 1192 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, és fazékba tesszük annyi vízzel, ami épp ellepi.
  2. Ízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel és a citromkarikával, illetve a citrom reszelt héjával.
  3. Amikor felforr, hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük. A leves felét kivesszük, és turmixgépben pürésítjük, majd visszaöntjük, és átkeverjük az egészet. (Ez a lépés kihagyható, ha valaki a hígabb, gyümölcsdarabosabb leveseket szereti.)
  4. Kevés hideg vízzel keverjük simára a pudingport, és öntsük a leveshez.
  5. Amikor újra felforrt, vegyünk ki egy kicsit a forró levesből, keverjük el vele a tejszínt, majd öntsük vissza. Közepes lángon főzzük egy kicsit, majd vegyük le a tűzről, és ízesítsük a rummal (ki mennyire szereti rumosan).
  6. Először hideg vízfürdőben, majd hűtőszekrényben jól hűtsük le, hidegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 16949
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 05.

Ajánló

Ha valaki utólag túl sűrűnek érzi a levest, egy kis tejjel lehet rajta lazítani, az ízét sem rontja el. A férjem fahéjas sütit (ami a képen látható) majszolt hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyár még mindig tombol, ismét krémes, hűsítő gyümölcslevesre vágytam. A megszokott gyümölcsök helyett most azonban a szintén kedvenc szilva került a fazékba. Nem bántuk meg, nagyon finomra sikeredett, a rum különleges ízt adott neki. És eléggé laktató volt. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...