r
Nosalty Logó

Rumos szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rumos szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A masszához

A csokimázhoz

Összesen 1622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A masszához

A csokimázhoz

Összesen 6486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A masszához

A csokimázhoz

Összesen 408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6799.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    2510 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808.8 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 6486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A masszához

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótalaphoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Másik tálban a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan a sütőporos lisztet, sót is hozzákeverjük robotgéppel.
  3. Ha ez kész, a tojásfehérjét fakanállal beleforgatjuk a masszába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és megsütjük a piskótalapot.
  5. Míg sül a piskóta, elkészítjük a masszát. Egy tálba beleöntjük a darált kekszet, hozzákeverjük a porcukrot, a kakaót.
  6. A margarint, a rumaromát, a baracklekvárt is beletesszük, és annyi tejet, amennyivel egy közepesen puha masszát tudunk gyúrni.
  7. Ha megsül a piskóta, hagyjuk kihűlni.
  8. Addig gőz fölött az étbevonót egy kis olajjal felolvasztjuk.
  9. A piskótalapot megkenjük baracklekvárral, majd erre rákenjük a rumos masszát, végül egyenletesen elkenjük rajta a csokimázat.
  10. Minimum fél napra vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek, meg egy picit megkeményedjen. Szeletelni is könnyebb lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18123
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Ajánló

Esetleg a csokimáz tetejére még kókuszreszeléket is lehet szórni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom találta ki ezt a receptet. :)  Annyira ízlett, hogy azóta már én szoktam csinálni, A férjem is és a szüleim, tesómék is imádják, úgy rájárnak, hogy kb. fél nap alatt elfogy, és mindig azt veszem észre, hogy nekem nem marad :( csak egy szeletet tudok enni belőle... De mindig nagyon szívesen készítem el nekik ezt a sütit is!

Hozzávalók

A piskótához

A masszához

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...