Rumos-meggyes puncstorta
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
38g piskótalap109 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
9g citromlé2 kcal
-
9g rum22 kcal
-
87 kcal
-
3g narancslé1 kcal
-
44g meggy20 kcal
-
9g szörp28 kcal
Torta bevonásához
-
50g cukorfondant173 kcal
-
35 kcal
Tortaformához
-
3g vaj18 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
32g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
300g piskótalap870 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
75g citromlé17 kcal
-
75g rum173 kcal
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
350g meggy158 kcal
-
75g szörp227 kcal
Torta bevonásához
-
400g cukorfondant1384 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Tortaformához
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskótához
-
16.3g tojás21 kcal
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
11.1g piskótalap32 kcal
-
7.4g porcukor29 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
2.8g rum6 kcal
-
9.3g sárgabaracklekvár26 kcal
-
0.9g narancslé0 kcal
-
13g meggy6 kcal
-
2.8g szörp8 kcal
Torta bevonásához
-
14.8g cukorfondant51 kcal
-
3.7g sárgabaracklekvár10 kcal
Tortaformához
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1076.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.5 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 120 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.5 g
Zsír
-
Összesen 64.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1789 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8614.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1474 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 2695 mg
-
Nátrium 4021 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1347.8 g
-
Cukor 1040 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 960.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1092 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 345 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 1332 mg
-
Retinol - A vitamin: 886 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 2477 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2543 micro
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Hozzávalók
Piskótához
Töltelékhez
Torta bevonásához
-
40 dkg cukorfondant
-
10 dkg sárgabaracklekvár
Tortaformához
-
2 dkg vaj
-
2 dkg finomliszt
Elkészítés
Piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat 4 ek vízzel és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
- Kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 percig sütjük. Tűpróba!
- A meggyet beáztatjuk a rumba, amíg sül, és hűl a piskótánk.
- Ha megsült a piskótánk, rácsra téve kihűtjük.
- A töltelékhez a piskóta tetejét vékonyan levágjuk, majd a belsejét óvatosan kivágjuk-szedjük úgy, hogy körben és alul legalább fél centi maradjon. A kiszedett piskóta belsejét felkockázzuk.
- A porcukrot a citromlével felmelegítjük kevergetve, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Langyosra hűtjük.
- Kettéosztjuk a citromos cukorszirupot. Az egyik felébe a málnaszörpöt, a másik felébe a meggyről leszűrt rumot keverjük.
- A piskótakockákat is kettéosztjuk. Az egyiket a málnaszörpös szirupba, a másik felét a rumos szirupba forgatjuk.
- A narancsból kicsavarunk 25 ml levet, és összekeverjük kb 15 dkg sárgabaracklekvárral. Megmelegítjük, majd a piskótánkat belül körbekenjük. A piskóta tetejének is az alját. Beleegyengetjük a málnaszörpös piskótakockákat. Erre egyenletesen rászórjuk a rumos meggyeket, majd a rumos piskótakockák következnek. Rátesszük a piskóta tetejét.
- Egy sütőpapírral letakarjuk, és nehezékkel préseljük egy éjszakán át (én a tortaformába tettem 2 kg cukrot zacskósan, és azt tettem a sütőpapír tetejére, a 26 cm tortaformába pontosan belefértek egymás mellé fektetve).
- Másnap, miután levettük a nehezéket, körbekenjük kb 10 dkg sárgabaracklekvárral, és bevonjuk az átgyúrt, kinyújtott fondanttal.
- Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10494
- Feltöltés dátuma: 2013. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nálunk a július hónapban rengeteg születés- és névnap van, szám szerint hat. De mivel ilyenkor mindenki nyaral éppen valahol, ezért a júliusi ünnepek egy napon vannak megtartva. Ilyenkor van egy nagy családi összejövetel, és mindenki mindenkit felköszönt. Többek között ez a torta is erre az összejövetelre készült, a meggyes-diós-habos sütemény tejmentesen, az aszpikos sonkatekercs, a George Hamilton torta, azaz habcsók tetejű torta, és a málnamisu kétféle piskótával mellé. Az az igazság, hogy 2 napig csak sütöttem-főztem reggeltől-estig, mert közben a Férjemet is meg kellett etetnem. De az összejövetel jól sikerült, minden gyorsan fogyott, és mindenkinek minden nagyon ízlett. A málnaszörp és a sárgabaracklekvár saját gyártmány, így csak nagyjából tudtam a költségét megsaccolni.