Rumos-mazsolás gesztenyelekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dina79
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1137
kcal
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
9093
kcal
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 299.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1137
kcal
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3157.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 962 mg
-
Foszfor 1288 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2143.9 g
-
Cukor 796 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 2398.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1209 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1748 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
9093
kcal
- 1% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gesztenyét annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük. Amikor megfőtt, levesszük a tűzről, de nem öntjük le róla a vizet!
- A gesztenyéket megpucoljuk, a barna belső vékony héjat is eltávolítjuk. Mindig egy kis adagnyi mennyiséget vegyünk ki a vízből, mert ha melegen tartjuk, könnyebben tudjuk pucolni.
- Az így kapott gesztenyét krumplitörővel áttörjük, vagy paradicsompasszírozón átnyomjuk.
- Közben a vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk a feldarabolt vagy egész mazsolát, a rumot, és összeforraljuk.
- Majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az áttört gesztenyét, és összefőzzük. Figyeljünk oda, mert sűrű masszát fogunk kapni, ami hajlamos lesz odakapni! Addig főzzük, amíg a masszában légbuborékok keletkeznek, amik ki fognak "pukkanni". Közben kóstoljuk meg, és igény szerint ízesítsük, ha szükséges.
- A főzés vége felé adjuk hozzá a nátrium-benzoátot is, majd egy utolsó összeforralás után vegyük le a tűzről.
- Alaposan kitisztított üvegekbe merjük, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4969
- Feltöltés dátuma: 2013. október 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dina79
57 recept
Igazi különleges csemege. Palacsintába, piskótatekercsbe, sütemények készítésénél is felhasználhatjuk. A recept anyósomék kis falujából származik, ahol hatalmas gesztenyések találhatóak, és eme finomság tiszteletére évente fesztivált is rendeznek.