Rumbledetumps
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
465
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1863
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1358.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 675 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 193.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 692 micro
Összesen
465
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 132.2 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5435 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 1266 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1178 mg
-
Nátrium 2699 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 775.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1254 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 325 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 1166 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1061 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2770 micro
Összesen
1863
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárga vajrépát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és puhára főzzük.
- A burgonyát meghámozzuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megfőzzük.
- A kelbimbót megtisztítjuk, és hideg vízben feltesszük főni.
- A megfőtt sárga vajrépát és burgonyát összetörjük.
- Beledobjuk a vajat, és összekeverjük.
- Beledobjuk a leszűrt, megpuhult kelbimbót, összepasszírozzuk, és elkeverjük benne.
- Sózzuk és borsozzuk.
- A sajtot lereszeljük, a harmadát a masszához keverjük.
- Egy olajjal megkent kerámia vagy jénai tálba helyezzük, elegyengetjük a tetejét, és megszórjuk sajttal. Ha szépen szeretnénk tálalni, tegyük egy porciós sütőedénybe, vagy tapas tálba, és abban süssük. A kis sütőedényt a tányérra helyezve tálaljuk.
- Melegen fogyasszuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x18x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10035
- Feltöltés dátuma: 2016. január 09.
Ajánló
A sárga vajrépa nagyban hozzájárul az étel ízéhez. Ha tehetjük, ne hagyjuk ki. Másrészt a skótok előszeretettel használt alapanyaga. Egymagában vagy köretként is kitűnő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Skót tradicionális étel. Ahány ház, annyi recept. Van, ahol újkrumplit tesznek bele, máshol tejet is. Némelyek fél fej vékonyra szelt fejeskáposztát kevernek bele, mások egy apróra vágott hagymát vagy 3 aprított fokhagymagerezdet is. Igazi maradékmentő. Angol nyelvű leírása többek között rampantscotland.com, abelandcole.co.uk vagy bbc.co.uk weboldalakon található.