r
Nosalty Logó

Rozskovászos szendvicskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rozskovászos szendvicskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rozskovászos szendvicskenyér

Összesen 1207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rozskovászos szendvicskenyér

Összesen 2412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rozskovászos szendvicskenyér

Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2998.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    2408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5996.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    4817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 2412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 258 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Rozskovászos szendvicskenyér

Elkészítés

Rozskovászos szendvicskenyér

  1. Egy keverőtálba szórjuk bele a finomlisztet, a sót, a cukrot, egy tasak Dr. Oetker szárított rozskovászt és fél tasak Dr. Oetker instant élesztőt. Kavarjuk össze a száraz összetevőket, ezután öntsük hozzá a szobahőmérsékletű vizet és a tejet.
  2. Dagasszuk ki a tésztát simára, majd adjuk hozzá a puha vajat, és addig dagasszuk, amíg szép selymes állagú lesz. Fedjük le légmentesen, és hagyjuk kelni egy órán át.
  3. Három egyforma méretű gombócra szedjük szét a tésztát, amiket nyújtsunk ki vékonyra úgy, hogy nagyjából 10-12 cm szélesek legyenek. Tekerjük fel szorosan a tésztákat.
  4. Tapadásmentes szendvicskenyér formába helyezzük egymás mellé a feltekert tésztákat. Takarjuk le légmentesen, majd hagyjuk kelni legalább egy órán át, amíg a duplájára megdagadnak.
  5. A sütőt melegítsük elő 160°C-ra, a megkelt tésztát kenjük le tojásfehérjével, majd tegyük be sülni 25-30 percre.
  6. Az elkészült szendvicskenyeret borítsuk ki a formából, és tegyük egy rácsra kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x12
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6217
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 30.

Receptkategóriák

Ez a fajta kenyér ideális a szendvicskészítéshez, mivel sűrűbb a szerkezete a buborékosabb társainál, így bátran meg lehet kenni azzal, amihez éppen kedvünk támad. Így nem kell attól félni, hogy kifolyik a lyukakon át. A hozzáadott rozskovász még illatosabbá és ízletesebbé varázsolja a szendvicsünket.

Hozzávalók

Rozskovászos szendvicskenyér

Címlapról ajánljuk

További cikkek