r
Nosalty Logó

Rozskovászos szendvicskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rozskovászos szendvicskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rozskovászos szendvicskenyér

Összesen 1207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rozskovászos szendvicskenyér

Összesen 2412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Rozskovászos szendvicskenyér

Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2998.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    2408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5996.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    4817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 2412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 258 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Rozskovászos szendvicskenyér

Elkészítés

Rozskovászos szendvicskenyér

  1. Egy keverőtálba szórjuk bele a finomlisztet, a sót, a cukrot, egy tasak Dr. Oetker szárított rozskovászt és fél tasak Dr. Oetker instant élesztőt. Kavarjuk össze a száraz összetevőket, ezután öntsük hozzá a szobahőmérsékletű vizet és a tejet.
  2. Dagasszuk ki a tésztát simára, majd adjuk hozzá a puha vajat, és addig dagasszuk, amíg szép selymes állagú lesz. Fedjük le légmentesen, és hagyjuk kelni egy órán át.
  3. Három egyforma méretű gombócra szedjük szét a tésztát, amiket nyújtsunk ki vékonyra úgy, hogy nagyjából 10-12 cm szélesek legyenek. Tekerjük fel szorosan a tésztákat.
  4. Tapadásmentes szendvicskenyér formába helyezzük egymás mellé a feltekert tésztákat. Takarjuk le légmentesen, majd hagyjuk kelni legalább egy órán át, amíg a duplájára megdagadnak.
  5. A sütőt melegítsük elő 160°C-ra, a megkelt tésztát kenjük le tojásfehérjével, majd tegyük be sülni 25-30 percre.
  6. Az elkészült szendvicskenyeret borítsuk ki a formából, és tegyük egy rácsra kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x12
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6222
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a fajta kenyér ideális a szendvicskészítéshez, mivel sűrűbb a szerkezete a buborékosabb társainál, így bátran meg lehet kenni azzal, amihez éppen kedvünk támad. Így nem kell attól félni, hogy kifolyik a lyukakon át. A hozzáadott rozskovász még illatosabbá és ízletesebbé varázsolja a szendvicsünket.

Hozzávalók

Rozskovászos szendvicskenyér

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...